Go back

Waasland-Beveren kiest voor AFAS Software (en vice versa)

Waasland-Beveren ziet in AFAS een partner, zowel op als naast het veld. Onze club gaat aan de slag met de volledige bedrijfssoftware van AFAS. De doelstelling is een digitaliseringsslag te maken waarbij inzicht en overzicht in alle afdelingen het resultaat is. De Mechelse softwareleverancier boort met Waasland-Beveren een nieuwe markt aan en steunt de club ook langs de lijnen als gloednieuwe partner.

 

 afas sw logo payoff pms 293_5Fpms 193

Bijna alle administratieve afdelingen van Waasland-Beveren gaan met AFAS Software aan de slag. De verschillende afdelingen van de onderneming werken nu relatief onafhankelijk van elkaar, maar moeten voor sommige documenten wel samenwerken en dat loopt soms stroef. Robert Koelman, directeur van AFAS Software België: “Documenten raakten verloren of bleven ergens te lang liggen. Het zijn de klassiekers waar onze bedrijfssoftware een mouw aan past. We zijn erg blij dat Waasland-Beveren voor ons heeft gekozen en dat we hen kunnen helpen om hun administratie te digitaliseren.” De boekhouding pakken we als eerste samen aan, waarna de HR-administratie en het abonnementenbeheer volgen.

 

Moderne bedrijfsvoering – administratieve rompslomp: 1-0

Dirk Poppe, General Manager van Waasland-Beveren, stelt: “Met AFAS zullen we een moderne bedrijfsvoering introduceren. Via workflows willen we de doorlooptijd van documenten verminderen en eventuele haperingen in het proces meteen identificeren.” Verder zal de directie van Waasland-Beveren actueel inzicht krijgen in de bedrijfsresultaten via de software, wat de bedrijfsvoering zal optimaliseren. “We bekijken ook om ons evenementenbeheer via AFAS te automatiseren. Alles van de planning, over de registratie tot de facturatie kan namelijk met workflows vereenvoudigd worden.”

 

AFAS scoort in de voetbalwereld

Met Waasland-Beveren heeft AFAS een eerste stap gezet naar de automatisering van de Belgische voetbalwereld. Toch is deze branche geen onbekende voor AFAS Software. Koelman verklaart: “Ons Nederlandse moederbedrijf is marktleider in de betaalde voetbalbranche en is hoofdsponsor van de eredivisieclub AZ in Alkmaar. Dat gaf ons bovendien de kans om concrete en herkenbare toepassingen aan de directie van Waasland-Beveren te presenteren.”

 

Officiële partner van de ploeg

AFAS Software is daarnaast officieel partner geworden van Waasland-Beveren.

Op vrijdag 23 augustus is het sponsorcontract afgesloten. De softwareleverancier kan zich identificeren met de eersteklasser. Machiel den Dekker, Manager Customer Operations bij AFAS Software België, heeft het contract getekend en stelt: “Waasland-Beveren was in 2011 nog een ploeg waar niet zo veel mensen van hadden gehoord. Vandaag zijn ze een eersteklasser met een nieuw stadium waar ze zo’n 13.000 supporters in kunnen verwelkomen. AFAS startte zo’n vier jaar geleden ook klein in België, maar is ondertussen uitgegroeid tot een bekende naam op het vlak van bedrijfssoftware en automatisering.” AFAS Software en Waasland-Beveren kijken uit naar een succesvol partnerschap.

Poppe_Afas

Lees meer over de software van AFAS in deze brochure.