Go back

Nabeschouwing KV Mechelen – Waasland-Beveren

Waasland-Beveren heeft zijn derde overwinning van het seizoen gevierd. Het versloeg KV Mechelen met 0-1. Voor coach De Boeck betekent dit meteen een eerste overwinning en een mooie start van de rest van het seizoen.

 

Glen De Boeck pakte meteen uit met een ander startelftal. Zo startten Jonathan Rowell en Benoit Ladrière aan de wedstrijd. Bas Sibum schoof een rij achteruit en Kristof Lardenoit vatte post op de rechtsback. De thuisploeg had in de beginfase het meeste balbezit, maar echt gevaarlijk was Mechelen niet. Sterker nog: het was Waasland-Beveren die via een vrijschop het dichtst bij het openingsdoelpunt kwam, maar de mooie poging van Wesley Sonck scheerde de kruising. Even later verovert Rowell de bal op het middenveld. Hij speelt Shish vrij die zijn flank af gaat en de bal op het hoofd van Lepoint slingert waarop onze ex-Rode Duivel de bal overhoeks binnen kopt. Deze achterstand is voor Mechelen het signaal om het gaspedaal dieper in te duwen en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De verdediging van Waasland-Beveren komt via pogingen van Cordaro, Van Damme en Pedersen onder druk te staan, maar bezwijkt gelukkig niet.

 

Na de pauze blijft Waasland-Beveren goed georganiseerd spelen. De eerste grote kans is zelfs voor ons wanneer Blondelle net iets te verrast is om een doorgeschoten hoekschop binnen te trappen. In de slotfase zet Mechelen alles op alles en dit resulteert in heel wat kansen. Eerst krijgt Lepoint de bal niet goed weg waardoor Destorme kan trappen, maar Coosemans kan redding bieden. Tien minuten voor tijd opnieuw een poging van Mechelen, dit keer via Cordaro die iets moois probeert en via een vluchtschot uithaalt, maar opnieuw schudt Coosemans een knappe redding uit zijn handschoenen. Vijf minuten voor tijd krijgt Mechelen dé kans om langszij te komen, maar Junker kopt over een lege goal. De laatste kans is voor Joachim Van Damme, maar ook zijn kopbal wordt door onze goalie uit doel geranseld.

 

Na affluiten barstte er in het goed volgelopen bezoekersvak een feestje los. De derde overwinning betekent een morele boost voor de club, spelers én onze nieuwe coach Glen De Boeck. Dat we vandaag af en toe goed weggekomen zijn, mag de pret niet drukken. Waasland-Beveren wint op Mechelen en dat is een knappe prestatie. Door het verlies van Cercle Brugge zijn we bovendien verlost van de laatste plaats en krijgen we ook Lierse en Charleroi in het vizier. Na de midweekwedstrijd thuis tegen Oostende proberen we thuis tegen Standard een vervolg te breien aan dit mooie resultaat.

 

Waasland-Beveren speelde met: Coosemans, Lardenoit,  Shish, Blondelle,  Lepoint (91′ Cavens), Belhocine, Farssi, (83′  Seoudi), Sibum, Rowell (77′ Mendy), Ladriere, Sonck.

 

Gele kaarten: Lepoint, Seoudi, Rowell