Go back

Voorbeschouwing KV Mechelen – WB

Zaterdag beginnen we op verplaatsing tegen KV Mechelen aan het tweede hoofdstuk van dit seizoen. Door de komst van trainer Glen De Boeck kunnen we spreken van een nieuwe start. We kijken dan ook met z’n allen uit hoe de spelers in de eerste wedstrijd onder hun nieuwe coach zullen presteren.

 

KV Mechelen kent een wisselvallig seizoen. De geel-roden staan op dit moment op een elfde plaats in het klassement en tellen 19 punten, dat zijn er acht meer dan Waasland-Beveren. Ze begonnen aarzelend aan het seizoen. Op de eerste speeldag konden ze winnen van Charleroi, maar de weken daarop haalden ze slechts twee punten uit vijf wedstrijden. Daarna konden ze opnieuw enkele wedstrijden winnen, onder meer tegen Gent en Bergen en zo konden ze opnieuw oprukken in het klassement. De laatste vier wedstrijden gaat het weer wat moeizamer. Mechelen behaalde daarin twee punten. We kunnen ons voorstellen dat Harm Van Velthoven hiermee niet tevreden is en dringend opnieuw wil winnen. Daarvoor rekent hij op doelpunten van onder meer smaakmakers Enevoldsen (reeds vier doelpunten) en Pederson (vijf doelpunten). Maar ook Henkens, De Storme en De Petter hebben ieder al drie doelpunten gemaakt.

 

KV Mechelen kampt met verschillende blessures. Tweede doelman Renard is enkele weken buiten strijd. Eerste doelman Pacovski blesseerde zich deze week aan de hand, maar zou speelklaar geraken. Ook Cordaro viel geblesseerd uit door een kneuzing aan de ribben, maar ook hij zou mogelijks speelklaar geraken. Pandza, Ruiz en De Witte zullen er al zeker niet bij zijn. Zij zijn langdurig gekwetst. Door deze vele geblesseerden zal het zaterdag een blij weerzien worden met ‘onze’ Joachim Van Damme die hoogstwaarschijnlijk een plaats op het middenveld zal krijgen.

 

Bij Waasland-Beveren komt Lardenoit terug in de kern na een gele schorsingsdag.

 

Supporters, allen op post!