Go back

Verzwakte beloften houden een helft stand op het Kiel

Met Enkel Sam Vermeylen van de A-kern (Glen De Boeck zal vermoedelijk de eerste dagen zijn a-kern uitvoerig willen inventariseren), maar zonder de herstellende coach Tim Bavré en de geblesseerden Gilles Pringels, Filipe Moutinho Da Silva en Lennart Jenart, hebben onze
doublures maandagavond op het Kiel een verdienstelijke, maar kansloze wedstrijd gespeeld. Tegen een thuisploeg met een zestal spelers uit de A-kern en dus een pak ervaring meer dan de mannen van gelegenheidscoach Jean-Jacques De Malsche, die na rust zelfs een beroep deed
op 4 jongens van de u19, kwam WB al na een drietal minuten op achterstand door ongelukkig handspel. Alhoewel Beerschot bijna een doorlopend speloverwicht demonstreerde, stak WB met de rust in zicht een tweetal keer de neus aan het venster middels Arne Van Den Eynde en kon het ook wel een strafschop claimen na fout op Can Hakan.

In de tweede helft kregen een viertal jongeren de kans om hun talenten te etaleren en het moet gezegd, ze kunnen met voldoening terugblikken op een geslaagde invalbeurt. Toch konden de Ratten met nog 3 goals waaronder een tweede strafschop, de score tot 4-0 uitbouwen. Een ietwat vervelende score gelet op de cijfers, maar alle omstandigheden in acht genomen waren er zeker de nodige lichtpuntjes.

Voor onze beloften is het nu zaak om liefst zo snel als mogelijk de ziekenboeg te zien leeg lopen, te beginnen met trainer Tim Bavré. Aan zij die noodgedwongen nog wat langer in de lappenmand moeten blijven, veel beterschap gasten.
De volgende wedstrijd van de beloften gaat door op maandag 26 november om 20 uur op sportcomplex Puyenbeke en OHL is dan de tegenstander.

Volgende spelers kwamen voor WB aan de aftrap in Beerschot:
Vermeylen Sam, Rensing Troy, Gijsbrechts Sam, De Smet Joëll, Cathoir Yannick, Volckerick Nathan, Can Hakan, Edjenguele Belong Christian
Van Den Eynde Arne, Meyntjens Pieter

Bankzitters:
Smet Timothy, Stuer Ruben, Coekaerts Matthias, Emmerechts Nick, De Witte Younes, Coppens Ruben

Vervangingen:
45ste minuut: Can Hakan door Matthias Coeckaerts
65ste minuut: Nathan Volckerick door Nick Emmerechts
75ste minuut: Christiaan Edjonguele Belong voor Ruben Steur
76ste minuut: Yannick Cathoir voor Younis De Witte