Go back

WESTERLO MAATJE TE STERK IN EERSTE OEFENWEDSTRIJD

Tekst: Maarten Van Mieghem

Na twee trainingsweken stond vandaag een eerste oefenwedstrijd op het programma. Geel-blauw nam het daarin achter gesloten deuren op tegen KVC Westerlo.

SKB begon de partij met vier Jonge Leeuwen in het team. Westerlo aarzelde niet om het heft in handen te nemen. Tot halfweg de eerste helft kon geel-blauw de druk afhouden, maar nadien duwde de thuisploeg door. De Kemphanen kwamen in minuut 22 op voorsprong na een hard afstandsschot. Een lage schuiver in de verste hoek en een intikker zorgden voor een 3-0-ruststand.

Na de koffie verschenen tien nieuwe spelers tussen de lijnen, enkel belofte Ofosuhene bleef op het veld. Na vier minuten voetballen, vergrootte Westerlo de voorsprong na een afgeweken vrije trap. Halfweg de tweede helft zette de thuisploeg de 5-0-eindstand op het bord.

Na een eerste trainingsblok volgt nu een korte break. Op maandag 8 en dinsdag 9 juli staan de gebruikelijke medische testen op het programma.

Aansluitend zal gedurende zes weken intensief toegewerkt worden naar de start van de competitie. Zo staat er van maandag 15 tot en met 21 juli onder meer een zomerstage in Nederland op het programma.

SKB 1e helft:
Deman, Luiz, Servais, Kyeremateng, Khatir, Filipovic, Vitanov, Zaman, Willems, Capa, Ofosuhene

SKB 2e helft:
Reus, Limbombe, Wuytens, Geusens, Dassy, Fall, Coopman, Ertürk, Rietdijk, Struylaart, Ofosuhene