Go back

JONGE LEEUWEN KNOKKEN ZICH IN LAATSTE COMPETITIEWEDSTRIJD NAAR PUNT

Tekst: Bart Selleslags & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Afgelopen vrijdag (03/05) stond de laatste competitiewedstrijd voor onze Jonge Leeuwen op het programma. Tegenstander van dienst was FCV Dender. Na een vroege tegenslag knokte het team van coach Bart Selleslags zich alsnog naar een 2-2-gelijkspel.

Al vroeg in de partij moesten onze youngsters een opdoffer verwerken. Na amper vier minuten spelen, haalde de scheidsrechter de rode kaart boven voor Willems. Geel-blauw moest de rest van de partij met een mannetje minder afwerken. Tot overmaat van ramp ging de daaropvolgende vrije trap ook nog eens binnen. 0-1, SKB op achtervolgen aangewezen.

Nog voor de rust slaagden onze Jonge Leeuwen erin, ondanks het numerieke ondertal, de scheve situatie helemaal om te keren. Halfweg de eerste helft zette De Weerdt de 1-1 op het bord, vijf minuten voor de rust lukte Struylaart zowaar de 2-1.

In de tweede helft slaagden de bezoekers er bij een zeldzame kans alsnog in een tweede keer de weg naar doel te vinden. Na de gelijkmaker vergat SKB zichzelf vervolgens te belonen door verschillende doelkansen onbenut te laten. Op basis van de geleverde inzet zou een overwinning zeker en vast verdiend zijn geweest, maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk op 2-2.

Zo sluiten onze Jonge Leeuwen het seizoen af met een gelijkspel tegen Dender. In de eindstand vinden we ze met 36 punten terug op de zevende plaats in de stand.

Coach Bart Selleslags:
“Het was inderdaad jammer dat we door de rode kaart reeds snel in de wedstrijd geconfronteerd werden met een minderheidssituatie. Des te meer mogen we dan ook trots zijn op de veerkracht van het team dat gekoppeld werd aan dominante, voetballende acties.”

“Deze wedstrijd in het Freethielstadion werd aangevat met de bedoeling een mooi orgelpunt te zetten op het voorbije seizoen. Het enthousiasme op het veld sloeg over op de talrijk opgekomen supporters, waardoor trots na de wedstrijd overheerste, ondanks de teleurstelling van het niet behalen van een overwinning.”

“Onze plaats in klassement is welverdiend te noemen, maar wat meer van belang is, is het feit dat het een positief, leerzaam en vruchtbaar seizoen is geweest. Spelers van de A-kern konden hun speelminuten maken wanneer nodig en U21-spelers kregen de kans hun kwaliteiten door te ontwikkelen. Zelfs U18-spelers konden hun opwachting maken met goede invalbeurten.”

“Ik blik terug op een zeer aangename samenwerking binnen de staf van de academie en met de staf van de A-kern. Bovenal is doorstroming het doel. Meerdere spelers tekenden present bij A-trainingen, A-oefenwedstrijden en sommigen haalden zelfs de selectie voor wedstrijden in de Challenger Pro league.”

“Onze intenties zijn duidelijk om deze ingeslagen weg verder te zetten. Dank aan allen die deelgenomen hebben aan het verhaal van de Jonge Leeuwen ‘seizoen 2023-2024’. Tot slot wil ik iedereen die de club verlaat, zowel staf als spelers, oprecht succes toewensen!”

Opstelling SKB:
Tshiolola, Ofosuhene, Willems, Beck, Rietdijk, De Weerdt (73’ Johnson), Ertürk, Struylaart (83’ Zegnoun), Lully, Zaman (73’ Maes), Capa (73’ Lu)

Scoreverloop:
6’ 0-1
22’ 1-1 De Weerdt
40’ 2-1 Struylaart
58’ 2-2