Go back

GEEL-BLAUW WINT EERSTE OEFENWEDSTRIJD MET 2-5

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Gilles Van der Coelden

De kop is eraf! Onze Leeuwen hebben vanavond hun eerste (oefen-) wedstrijd van het nieuwe seizoen afgewerkt. Op bezoek bij Svelta Melsele werd er met 2-5 gewonnen. In de eerste helft opende Ribeiro Costa de score. Nadien liep geel-blauw, ondanks een mannetje minder, in de tweede helft verder uit tot 0-5. Melsele kon in het slot nog milderen. Eindstand: 2-5.

Het talrijk opgekomen publiek zag vanavond een eerste helft met veel scoringskansen. Beveren dreigde in de beginfase vooral via hoekschoppen. Vukotic, Wuytens, Maderner en ook Davis zagen hun kopballen overgaan. Vervolgens werd een schot van Hoggas afgeblokt en een poging van Maderner ging naast. Halverwege de eerste helft kregen de spelers even de gelegenheid om wat te drinken. Dat deed blijkbaar deugd, want niet veel later was het dan toch een eerste keer raak. Ribeiro Costa bleef oog in oog met de doelman rustig en trapte het leer tegen de touwen: 0-1. In de 27ste minuut kreeg Maderner een erg grote kans op de 0-2, maar de Oostenrijker was niet precies genoeg in de afwerking. Vijf minuten later had Hoggas, na een schitterende aanval over verschillende stationnetjes, eveneens de kans om de tweede van de avond te scoren, maar de thuisdoelman reageerde erg gevat. Vlak voor rust werden de aanwezigen plots opgeschrikt door wat tumult op het veld. De scheidsrechter stuurde bij deze fase Vukotic prompt het veld uit. Geel-blauw moest de volledige tweede helft dus met een mannetje minder afwerken. Ruststand: 0-1.

Ondanks het numerieke ondertal kwamen onze Leeuwen gretig uit de kleedkamer. Na tien minuten spelen,  wist Edmundsson het tweede doelpunt van de avond te scoren. Na een prima steal en dito pass van Bertone, behield de spits het overzicht en trapte het leer beheerst binnen: 0-2. Tien minuten later stond het al 0-3. Tshimanga zette met diezelfde Edmundsson een prima actie op en het was de linksachter die zelf de aanval uiteindelijk kon afwerken. Niet veel later wou tester Barry zijn kunnen wel eens tonen. Hij zette zelf een dribbel op en knalde vervolgens de bal aan de eerste paal hard binnen: 0-4. Een paar minuten later werd het al meteen 0-5: opnieuw was het Barry die scoorde na een prima assist van Reyners. Ook Edmundsson scoorde ei zo na nog zijn tweede doelpunt van de avond, maar zijn bal werd door een thuisverdediger van de lijn geveegd. In het slot van de partij kwam Melsele een paar keer opzetten. Schoonbaert devieerde het leer in eigen doel en in de allerlaatste seconden slikte geel-blauw nog een tweede doelpunt. Eindstand: 2-5.

Opstelling 1ste helft:
Gabriël, Mertens, Hoggas, Ribeiro Costa, Wuytens, Maderner, Vukotic, Anicet, Davis, Verstraete, Fall

Opstelling 2de helft:
Gabriël, Tshimanga, Schoonbaert, Bertone, Buus Jacobsen, Reyners, Edmundsson, Belhadj, De Geyndt, Barry