Go back

Welkom terug, Louis!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Lorenzo Vicencio

Louis Verstraete komt terug thuis. De Gentenaar wordt gehuurd van R. Antwerp FC tot het einde van het seizoen, met optie tot aankoop. Verstraete speelde tussen januari 2018 en juni 2019 al voor Waasland-Beveren, toen werd hij anderhalf jaar geleend van KAA Gent.

Louis Verstraete heeft weinig introductie nodig voor de supporters van Beveren. Het rasechte jeugdproduct van KAA Gent streek in januari 2018 al op huurbasis neer op de Freethiel. De middenvelder verzamelde in anderhalf jaar tijd minuten in 42 officiële wedstrijden van geel en blauw. Hij kon daarin drie keer scoren en vier keer laten scoren. Louis toonde in z’n eerste periode al dat hij een echte Leeuw is, door zijn werkkracht en zijn winnaarsmentaliteit. Verstraete ging na z’n periode bij Beveren terug naar KAA Gent en werd vervolgens overgenomen door R. Antwerp FC. Afgelopen seizoen werd hij nog uitgeleend aan KV Oostende, dit seizoen werd hij bij de hoofdmacht van Antwerp gehouden. Hij kwam drie keer in actie voor The Great Old.

Waasland-Beveren is heel blij met de terugkeer van Louis Verstraete. “We zijn heel blij dat Louis onze rangen komt versterken”, legt sportief directeur Roger Stilz uit. “Ik ben ervan overtuigd dat hij belangrijk zal zijn voor ons op, maar ook naast, het veld.”

Verstraete onderging een kleine geplande operatieve ingreep en is niet meteen speelklaar. Hij gaat nu aan het werk met de Beverse medische staf om zo snel mogelijk op het veld te staan. Hij vervoegde vandaag meteen de groep. Hij zal aantreden met het nummer 33.

Welkom terug, Louis!