Go back

Geel-blauw bekroond met Pro League Football & Community label  

tekst: Valy Van de Merlen | foto & video: Lorenzo Vicencio

Waasland-Beveren ontving deze week het Football & Community label van de Pro League. Dit label wordt toegekend aan de Pro League-clubs die zich het voorbije jaar hebben ingezet voor het organiseren van kwaliteitsvolle community activiteiten, met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en de huidige Covid-19 situatie.

W-B Community is de benaming die we geven aan de sociale werking van Waasland-Beveren. Zo willen wij in het Freethielstadion meer dan alleen voetbal aanbieden. Onze communitycel engageert zich voor verschillende maatschappelijke projecten en legt de focus op kwetsbare doelgroepen binnen onze maatschappij. De jeugd krijgt echter een centrale rol in onze werking.

Het coronavirus teistert al maanden het voetbal en de werking van de clubs, maar natuurlijk ook de hele samenleving. Zo hebben we enkele projecten omwille van het virus moeten bijsturen. Ook onze supporters mochten de voorbije maanden niet naar het stadion komen. Daarom besloten wij hen zelf te bezoeken en projecten te organiseren waardoor supporters de band met de club konden behouden.

Community Manager Valy Van de Merlen: “Iedereen met een geel-blauw hart moet de clubkleuren op een waardige manier verdedigen, ook naast het voetbalveld. Met onze communitywerking proberen we verder te kijken dan de sportieve rol die onze club te vervullen heeft en trachten we iedereen binnen onze samenleving te bereiken. Daarbij gaat het niet enkel om mooie woorden, maar om concrete projecten. Enkel op die manier wordt voetbal en alles rondom de club ook een beleving die je niet wil missen.”

De rebranding van de Pro League die In juli vorig jaar werd doorgevoerd, wordt ook doorgetrokken in de community werking en dus ook in het label. Zo maakt het Pro League + label plaats voor het  Pro League Football & Community label”. Waasland-Beveren is trots om dit nieuwe label in ontvangst te nemen.