Go back

OHL en W-B oefenen achter gesloten deuren

Tekst & Foto's: Valy Van de Merlen

Waasland-Beveren heeft vanmiddag een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen OH Leuven. Het werd 3-2. In de eerste helft opende Faucher de score. Vijf minuten later hingen de bordjes al terug gelijk via Henry. In de tweede helft maakte Olivier Myny er meteen 2-1 van. Sula kon op het uur de verdiende gelijkmaker scoren. In het absolute slot bepaalde Myny, weliswaar vanuit buitenspel, met zijn tweede van de middag de einduitslag.

Omwille van de geldende coronamaatregelen en om geen supporters te lokken naar Den Dreef werd op vraag van de thuisploeg deze oefenwedstrijd niet vooraf aangekondigd. De wedstrijd vond plaats in het oefencomplex van de Vlaams-Brabanders.

W-B startte fel aan de wedstrijd. Din Sula kon meteen twee keer op doel knallen. Beide pogingen werden door Romo in hoekschop geduwd. Verreth probeerde het op één van deze hoekschoppen meteen met een mooi vluchtschot. Zijn poging vloog over de kooi van de Leuvense doelman. De thuisploeg was niet wakker bij het begin van de partij want nog binnen de eerste vijf minuten kreeg Sula, na een knappe combinatie met Jordan Faucher, opnieuw een grote mogelijkheid. Deze keer besloot de ex-Leuvenaar net voorlangs.

Na goed vijf minuten spelen kon Waasland-Beveren het overwicht verzilveren. Na een onderschepping van Faucher stormde de Fransman richting Romo af. Zijn eerste poging werd nog gestopt door de Venezolaan, maar in de rebound was het wel raak, 0-1. Lang konden onze Leeuwen niet genieten van deze voorsprong. Bij de eerste goede mogelijkheid van de Leuvenaars was het meteen raak via Henry.

Geel-blauw bleef hoge druk voeren. Albanese kende op het kwartier de nodige pech toen hij zijn plaatsbal op de paal zag belanden. Aan de overkant deed Thomas Henry net hetzelfde. OHL herstelde het evenwicht zonder echte dreiging. W-B kreeg nog wel één grote mogelijkheid, maar de kopbal van Faucher was te zwak om Romo te verschalken. Ruststand 1-1.

De thuisploeg wisselde aan de rust heel hun basisploeg. Bij geel-blauw kwam Gabriël tussen de palen. En die kon zich binnen de vijf minuten meteen al omdraaien. Ex-Waasland-Beverenspeler Olivier Myny profiteerde van een misverstand achterin, Gabriël had geen kans. Op het uur stonden de bordjes bijna opnieuw in evenwicht. De kopbal van Sula spatte jammer genoeg uiteen op de kruising. Drie minuten later was het wel raak voor de Albanees. Verreth was niet egoïstisch en speelde de vrijstaande Sula aan. Met enkel nog een verdediger op de lijn was het voor hem een koud kunstje om de gelijkmaker binnen te leggen, 2-2. De Waaslanders hadden het overwicht en gingen geduldig op zoek naar een doelpunt. Afstandsschoten van Verreth, Mertens en Jubitana vlogen net naast de kooi van de ingevallen Iversen. Een kwartier voor tijd brak Denzel Jubitana zeer snel uit. Zijn voorzet werd door Reyners net naast geduwd. Tussendoor vergat de ref nog een penalty te blazen na overduidelijk handspel in de Leuvense zestien. De wedstrijd stevende af op een gelijkspel. Olivier Myny, kon vanuit buitenspelpositie, in de toegevoegde tijd zijn tweede van de middag alsnog binnen leggen. De lijnrechter merkte het niet op dus, 3-2. Meteen ook de eindstand.

Waasland-Beveren speelde een sterke partij en zette gedurende de ganse wedstrijd zijn voet naast de Leuvenaars die vijfenveertig minuten aantraden met hun sterkste elftal.

Opstelling Waasland-Beveren:
Lucas Pirard (46’ Brent Gabriël), Jordan Faucher (65’ Melvin Sitti), Alessandro Albanese (43’ Tom Reyners) , Denzel Jubitana, Dries Wuytens, Alexis Gamboa (65’ Nikola Pejcic), Amine Khammas, Jenthe Mertens, Matthias Verreth, Jur Schryvers en Din Sula