Go back

Beloften halen 0-2 achterstand op tegen Club Brugge

De belofteploeg van Waasland-Beveren heeft maandagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen reeksgenoot Club Brugge. Een jeugdig W-B haalde in Puyenbeke een 0-2 achterstand op.

Club Brugge liet voor de wedstrijd A-kernspelers Dierckx, Verstraete, Storm, Bolingoli en Wang opdraven. Beloftetrainer Tim Bavré beschikte met Alec Luyckx en doelman Brent Van Steelant ditmaal over een pak minder spelers uit de hoofdmacht. De partij werd na de barre weersomstandigheden van afgelopen weekend afgewerkt op het kunstgrasveld van Puyenbeke.

Club Brugge nam een vliegende start met snelle tempowisselingen en veel druk naar voor. Brent Van Steelant hield zijn team in de openingsfase recht met een paar knappe saves. Blauw-zwart bleef W-B onder druk zetten. Op het halfuur kwam de thuisploeg goed weg toen Birger Verstraete tegen de paal knalde. Kort voor de pauze kwamen de bezoekers toch op voorsprong: Tuur Dierckx zorgde voor de verdiende 0-1.

Al vroeg in de tweede helft kwamen de Bruggelingen opnieuw tot scoren. Een snelle tegenaanval werd door Boli Bolingoli afgerond: 0-2. Club Brugge leek op een zekere overwinning af te stevenen, maar een moedig en jeugdig Waasland-Beveren knokte zich alsnog terug in de wedstrijd. Na aardig voorbereidend werk van Alec Luyck en Niels De Pauw tekende Ruben Stuer voor de aansluitingstreffer.

De wilskracht die W-B op de mat legde, werd een kwartier voor tijd helemaal beloond: een pegel van Nathan Volckerick tegen de dwarsligger werd in de herneming beheerst afgewerkt door Alec Luyckx. Zo bracht geel-blauw op karakter de stand weer in evenwicht. In de slotfase werd Club-speler Obbi Mamadou Oulare uitgesloten en moest een uitmuntende Van Steelant nog een keer attent ingrijpen toen hij oog in oog kwam te staan met een Brugse aanvaller, maar het bleef 2-2.

Een jong Waasland-Beveren pakte zo een felbevochten punt na een zeer verdienstelijke partij. Club Brugge was technisch vaardiger, maar W-B zette daar een flinke portie karakter en mentaliteit  tegenover. Het was overigens de tweede keer dit seizoen dat de W-B-beloften een 0-2 achterstand konden ophalen. Enkele maanden geleden deden ze dat ook al tegen KRC Genk. Voor hun volgende competitieduel, op maandag 17 februari, trekken Tim Bavré en zijn jongens naar Zulte Waregem.

 

Waasland-Beveren: Van Steelant, De Smet, De Pauw, Stuer, De Witte (80′ Kabongo), Vuran (69′ Spangenberg), Luyckx, Volckerick, Cathoir (k) (60′ Coekaerts), Vermeulen, Vermeire

 

Tekst: Patrick Van Wesemael & Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean