Go back

Bergen – WB (14/09): selectie en voorbeschouwing

Op speeldag 7 van de Jupiler Pro League trekt Waasland-Beveren naar het Stade Charles Tondreau in Bergen.  Zaterdagavond 14 september wordt om 20u00 de wedstrijd afgetrapt tussen twee ploegen die deze jaargang nog niet konden winnen. Een belangrijke krachtmeting dus en een opportuniteit voor beide clubs om enkele plaatsen op te schuiven in het klassement. Toch wordt een driepunter rapen bij Enzo Scifo en de zijnen zeker geen evidentie. Vorig seizoen werd immers slechts één op zes gehaald tegen de Henegouwers.

Waasland Beveren - RAEC Mons 28

Glen De Boeck maakte vrijdagmiddag zijn twintigkoppige selectie bekend voor de wedstrijd bij Bergen. Volgende spelers (in numerieke volgorde) werden geselecteerd: Clepkens, Cale, Bojovic, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Santos, Sibum, Rowell, Emond, Steppe, D’Ulivo, Lebbihi, Blondelle, Vermeulen, Sterckx, Coosemans, Luyckx en Demjan.

Rami Gershon en Karim Belhocine zijn beiden out. Een scan bracht intussen duidelijkheid over de ernst van Belhocines blessure. De verdediger liep een spierscheur aan de quadriceps op en zal wellicht drie tot vier weken buiten strijd zijn. Hanan Maman viert zaterdag Jom Kipoer, de belangrijkste Joodse feestdag, en werd evenmin opgenomen in de wedstrijdkern. Aboubakar Oumarou zit een eerste van twee speeldagen schorsing uit.

Arne Van Den Eynde, Nicolas Godemèche en Jimmy Chimezie Mbah spelen vanavond een wedstrijd met de beloften tegen Lierse. Ook Rowell en Clepkens zijn overigens geselecteerd voor dat duel.

Vrijdagvoormiddag trainde de A-kern nog een laatste keer deze week. Siebe Blondelle bleef afwezig omdat zijn vriendin elk ogenblik kon bevallen (bij het verschijnen van dit artikel was het overigens nog niet zover). Ook Rowell, Godemèche en Clepkens trainden niet mee met de beloftenmatch van vanavond in het verschiet.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean