Go back

Beloften delen punten na boeiende match

Na de weliswaar verloren, maar zeer verdienstelijke  wedstrijd van vorige week in Genk, had trainer Tim Bavré al verteld voldoende lichtpuntjes (progressie) te hebben gemerkt bij zijn spelersgroep om de komende weken verder mee aan de slag te kunnen. Dat is maandagavond ook gebleken in de thuiswedstrijd tegen de nummer 5 in het klassement Zulte-Waregem, want na een zeer onderhoudende partij voetbal werden uiteindelijk de punten billijk verdeeld.

Van de heenwedstrijd in Waregem herinneren we ons voornamelijk de verschrikkelijke blessure van Gilles Pringels die ondertussen gelukkig al een heel eind is gevorderd op de weg terug.

 

De bezoekers uit Waregem gingen maandagavond op Puyenbeke het zwierigst van start, maar doelman Coppens en de Wase defensie wisten wel raad met die schuchtere dreiging. Sporadisch stak ook WB de neus aan het venster middels een bedrijvige Plut en tester Astrit, maar de beste kans in de aanvangsfase was toch voor Zulte-Waregem dat de dwars-lat testte op zijn degelijkheid. Na 25 minuten spelen zakte het tempo een beetje en nam ook het doelgevaar wat af, maar ondanks de moeilijkheidsgraad van het terrein, bleef het voetbal verzorgd. Na een genietbare eerste helft zochten de 22 acteurs bij een 0-0 ruststand de kleedkamers op.

 

Waasland-Beveren begon gretig aan het tweede bedrijf met Vito Plut op rechts en Pieter Meyntjens als trekkers van de kar. Een afstandsschot moest geblokt worden en de bezoekende goalie was attent bij een poging van Astrit na alweer een goeie actie van Vito. De thuisploeg werd in de 65ste minuut beloond voor zoveel offensief initiatief. Meyntjens met de actie vanop het middenveld en zijn voorzet werd enig mooi in de verste winkelhaak getrapt door Astrit.

Zulte-Waregem gooide vanaf dat moment alles in het offensief en Ruben Coppens moest tot tweemaal toe de meubelen redden, maar het genadeschot kwam er toch. Een aflegger naar de rand van de zestien werd eveneens keurig in de kruising gejaagd. In het slotkwartier trok ook WB de aanvallende registers ver open met eerst een trap van Plut op de dwarslat en kort daarna een volgend afstandsschot dat door een bezoeker nagenoeg in eigen doel werd verwerkt, maar met een schitterende reflex kon de keeper de bal via de lat in hoekschop slaan. De score wijzigde niet meer waardoor deze boeiende pot voetbal op een terechte 1-1 eindigde. Volgende week maandagavond komt Beerschot naar Puyenbeke.

 

 

De selectie tegen Zulte-Waregem zag er als volgt uit: Coppens Ruben, Clippelaar Michiel (’70 Nathan Volckerick), Gijsbrechts Sam, Lardenoit Kristof, Van den Winckel Dean, Cathoir Yannick, De Smet Joell, Plut Vito, Cruz Daniel, Meyntjens Pieter en Tester Astrit.

Bankzitters: Rensing Troy, Volckerick Nathan, Jenart Lennart en Van Steenlant Brent