Go back

Voorbeschouwing WB-KVM

Voor de tweede wedstrijd in de PO2 krijgen we morgen 6 april KV Mechelen op bezoek. Willen we nog kans maken op groepswinst, is een overwinning zaterdag noodzakelijk.

 

KV Mechelen kende een mindere start van het seizoen. Net als Waasland-Beveren kenden ze rond nieuwjaar een sterke periode waardoor ze nog even uitzicht hadden op PO1, maar hun eindsprint kwam daarvoor net wat te laat. In het algemene klassement eindigden ze op plaats acht met 41 punten. Helemaal niet slecht, maar misschien hadden ze Achter De Kazerne er stiekem van gedroomd om samen met trainer Harm Van Veldhoven de PO1 te bereiken. De transfers die ze tijdens de zomer gedaan hadden, getuigden immers van ambitie. Vooral de drie Denen (Junker, Pedersen en Enevoldsen) beloofden veel goeds. Na een aarzelende start hebben ze alvast bewezen een meerwaarde te zijn voor de Belgische competitie. Vooral Pedersen was bij momenten een absolute sterkmaker. In zijn 19 wedstrijden – hij was een aantal weken geblesseerd – wist hij 10 keer te scoren en enkele mooie assists te geven. Mechelen werd voor het begin van de PO2 genoemd als dé favoriet voor groepswinst maar na een teleurstellend gelijkspel tegen Charleroi zullen ze erop gebrand zijn om dat zure puntenverlies zaterdag op de Freethiel recht te zetten.

 

Maar ook voor Waasland-Beveren wordt het een heel belangrijke wedstrijd. Na de nederlaag op Leuven moeten we de drie punten binnenhalen. Pas dan doen we opnieuw volop mee voor de groepswinst. Benieuwd hoe de spelers gaan reageren op die overdreven cijfers van afgelopen zaterdag. Dat het tegen Mechelen geen onmogelijke opdracht wordt, bewijzen de twee afgelopen duels uit de reguliere competitie. In de tweede wedstrijd van het seizoen konden we hen op 0-0 houden, terwijl we op Mechelen zelfs met 0-1 wist te winnen. Zaterdag op weg naar de 7 op 9!! Komt dat zien!