Go back

Reactie Stijn De Smet na OHL-WB

Waasland-Beveren kon gisteren, 30 maart, haar eerste wedstrijd in Play-off 2 niet winnen. Met een goeie eerste helft was het onze ploeg die de score kon openen. Rowell mikte de aflegger van Sonck op de paal. OHL kon een minuut later wel scoren. Cerigioni scoorde vanuit het niets. We gingen nog op zoek naar de gelijkmaker en bleven aandringen, maar verder dan enkele afstandsschoten kwamen we niet. Chuka verdubbelde de score na een overstapje van Geraerts. Invaller Dehond zorgde na een welgemikte uittrap van Bailly voor de 3-0. De Smet redde onze eer door in één trap op doel te schieten in de 90ste minuut. Hij reageerde nog even na de wedstrijd:

Stijn De Smet: “Een mindere start van de Play-offs die we volledig aan onszelf te verwijten hebben. We speelden een goeie eerste helft. We konden jammer genoeg niet scoren. Jonny had een goeie kans met die bal op de paal. Een minuut na die kans scoort Cerigioni dan. Dat veranderde het wedstrijdbeeld. De tweede helft vond ik niet goed. Na de 2-0 hadden we een mentale tik gekregen en dan valt de 3-0. We hebben een les in efficiëntie gekregen en het was een wedstrijd om vooral snel te vergeten. Ik had liever niet gescoord en hier toch een punt genomen.”

We vroegen Stijn ook nog even wat de ambities zijn voor Play-off 2.

Stijn De Smet: “We hadden hier graag een punt genomen en volgende week dan thuis gewonnen. We moeten er volgende week volop voor gaan en match per match bekijken. We zijn niet kansloos en het is aan ons om te tonen dat we enorm ambitieus zijn in de play-off. We moeten gewoon de drie punten thuis houden door te spelen zoals onze eerste helft. We willen iets beteken in de Play-offs.”