Go back

Voorbeschouwing OH Leuven – Waasland-Beveren

Zaterdag trekken we met z’n allen naar Den Dreef voor de wedstrijd tegen OH Leuven. Deze eerste wedstrijd van PO2 is meteen een nieuwe start voor onze ploeg, die de voorbije maanden getoond heeft dat het niet van plan is louter een bijrol te zullen spelen.

Het verhaal is ondertussen bekend: na een moeilijke eerste helft van het seizoen hebben de spelers onder leiding van trainer Glen De Boeck de scheve situatie recht getrokken waardoor Waasland-Beveren reeds twee weken voor het einde van de competitie zeker was van het behoud in de hoogste afdeling. Maar hier eindigt het verhaal niet: zaterdag begint de PO2, een mini-competitie tussen vier ploegen. In onze reeks gaat het tussen KV Mechelen, OH Leuven, Charleroi en Waasland-Beveren. Hoewel niet iedereen overtuigd is van de meerwaarde van deze play-offs is de inzet toch niet min: de winnaar van deze nacompetitie maakt kans op een Europees ticket. Bovendien zijn de zes wedstrijden een uitstekende gelegenheid om sommige spelers te evalueren met het oog op volgend seizoen. En ook voor de supporters is het een kans om zonder stress opnieuw enkele zaterdagavonden te genieten. Want inderdaad, veel stress is er voor Waasland-Beveren niet bij. De hoofddoelstelling van het seizoen – het behoud – is bereikt. Wat er nu nog zou bijkomen, is extra. Niets moet, alles mag dus. Maar iedereen weet dat spelers die zonder stress kunnen spelen, soms verrassend uit de hoek kunnen komen.

 

Onze eerste tegenstander is OH Leuven. Deze fusieploeg deed het vooral in de heenronde uitstekend en wist zich al redelijk snel te verzekeren van het behoud. Ze hebben dan ook enkele sterke spelers in hun elftal. Vooral oude bekende Ibou deed in de eerste seizoenshelft meermaals de netten trillen. Hij is op dit moment al goed voor 17 doelpunten, dat zijn er evenveel als Mbokani. In de heenronde was het onder andere ook die Ibou die er in de slotfase van de wedstrijd tegen Waasland-Beveren twee maakte. Het werd toen 5-2 in het voordeel van de Vlaams-Brabanders. Eind januari wisten we deze zure nederlaag uit te wissen door op de Freethiel met 2-0 te winnen. Doelpuntenmakers waren Badash en De Smet.

 

Het kan zaterdag dus alle kanten uit. Wij zijn alvast blij dat het na een weekje rust opnieuw voetbal is. De paasklokken kunnen zondag best niet al te vroeg komen …