Go back

Voorbeschouwing Lierse – WB

Na een wekenlange winterstop mogen we zaterdag opnieuw aan de belangrijkste bijzaak ter wereld denken. Dan nemen we het in de eerste wedstrijd van 2013 op tegen Lierse. We trekken met drie nieuwe spelers en goede hoop naar het Lisp.

 

Dat Lierse met nog acht wedstrijden voor de boeg een van onze concurrenten zou worden, is niet echt een grote verrassing. Lierse speelde drie seizoenen geleden nog in tweede klasse en de vorige twee seizoenen in eerste klasse konden de Pallieters nooit echt meer aanspraak maken dan op een 14de en 12de plaats. Bovendien lieten ze tijdens de zomer enkele ervaren spelers als Sonck, Maric en Thompson vertrekken.  Lierse staat op dit moment op een 13de plaats met 18 punten uit 22 wedstrijden. Dat zijn er precies evenveel als Beerschot en  vier minder dan Waasland-Beveren. Lierse staat wel nog steeds vier punten voor op Cercle Brugge, de laatste in de stand.

 

In het begin van het seizoen zag het er niet meteen naar uit dat Lierse in de problemen zou komen. Hoewel de eerste wedstrijd verloren werd, zetten ze nadien een indrukwekkende reeks zonder verliespartij neer met onder meer gelijke spelen tegen Standard, Genk, Leuven, Anderlecht en Waasland-Beveren. Het werd op onze Freethiel midden september 1-1. Pas de week na ons, toen Lierse tegen Zulte-Waregem moest spelen, lieten ze hun tweede verlies optekenen. Vanaf dat moment begon Lierse meer en meer wedstrijden te verliezen. Ze wonnen ondertussen wel nog eens knap tegen Club Brugge en AA Gent, maar verloren ook tegen rechtstreekse concurrent Charleroi. Trainer Chris Janssens werd dan ook de laan uitgestuurd en vervangen door Hamzy Ramzy die als supervisor-trainer samen met Herman Vermeulen en Daniel Simmes de ploeg naar een veilige plaats in de stand probeert te brengen.

 

Wie verwacht had Lierse tijdens de winterstop een nieuwe ploeg zou kopen, blijft voorlopig op zijn honger zitten. Er waren eind december geruchten dat voorzitter Maged een 7-tal Egyptische spelers  zou aantrekken, maar daar is voorlopig nog niet veel van bekend. Enkele dagen geleden tekende wel Lens Annab een contract. Deze 24-jarige Belgisch-Algerijnse middenvelder speelde in het verleden nog bij Westerlo.

 

Voor Waasland-Beveren is het taak om de goede vorm van voor de winterstop opnieuw op te nemen en zo snel mogelijk de nog resterende punten binnen te halen. De ploeg zal er mogelijks wel iets anders uitzien dan voor de winterstop. Zo moesten we Lepoint naar zijn habitat in Gent laten gaan, maar mochten we wel de getalenteerde spelers Remacle en De Smet verwelkomen. En achteraan zien we Ivens opnieuw in geel-blauw de verdediging sturen. Cruz is enkele weken out met een spierscheur en ook Doumbia is onzeker.

Vol goede moed en met veel vertrouwen trekken we zaterdag dus naar het Lisp. En de spelers zullen niet de enige zijn die de punten naar de Freethiel willen brengen. De bussen van de vele supporterclubs zijn bijna allemaal volgeboekt, dus het zal weer ‘bakske vol’ zijn op het Lisp. Like good old times dus. Wij hebben er alvast zin in, en we hopen van jullie hetzelfde.

Tot zaterdag!