Go back

Dirk Poppe over de stage in Turkije

Terug in het regenachtige België heeft onze manager toch een beetje spijt dat hij het zonnige, maar koude Turkije achter zich moest laten. We troffen hem aan op zijn bureau en vroegen hem hoe het met de groep gaat in Side.

Waarom Turkije?

“Dat is een keuze die we gemaakt hebben. Wij hebben contact opgenomen met één van onze partners, Reizen Van Laere. Zij hebben Turkije naar voor geschoven als mogelijke bestemming. Voorzitter Melchior Roosens en teammanager Danny De Maesschalck zijn er dan op verkenning geweest. Het bleek een heel goeie locatie aan een heel scherpe prijs en daarom Turkije. Ik kom net van daar en ik moet zeggen dat alles aanwezig is: mooi hotel, accommodatie met veel mogelijkheden tot trainen, ontspanningsruimten… Ook onze gevestigde waarden zoals Sonck, Cavens en Ivens zeggen dat dit één van de beste stages is, die zij ooit al hebben meegemaakt. Dus dan hebben we wel een goeie keuze gemaakt.”

Net voor de stage raakte bekend dat er nog drie nieuwkomers meegingen: Jonas Ivens, Jordan Remacle en Stijn De Smet. Hoe liggen zij ondertussen in de groep?

“Zij zijn al goed geïntegreerd in de groep op heel korte tijd. Op sportief vlak geeft De Smet tekenen van het talent dat hij in het verleden had, niet verleerd te hebben. We hopen dat hij dat snel aan ons publiek mag tonen. Op training doet ook Jonas Ivens het goed, werkt hard. Hij trekt de lijn door zoals we die van hem gewoon zijn. Bij Jordan Remacle zie je gewoon dat die man bulkt van het talent. Het is nu zaak aan onze trainer om ook deze drie spelers het vertrouwen te geven en links en rechts wat goede raad, zodat zij een waardevol element binnen het team kunnen worden. Jonas heeft me al gezegd dat het ongelooflijk is in wat voor een goeie groepssfeer hij is terecht gekomen. Hij had het zich nooit zo kunnen voorstellen en is tevreden over de huidige situatie.”

Een zware winterstage?

“De mannen zijn echt keihard aan het trainen. Ik moet zeggen dat De Boeck er serieus de pees op legt met gemiddeld drie trainingen per dag. De training begint ’s morgens om 9u30 – 10u, ’s middags wat rusten en dan daarna een veldtraining. ’s Avonds is er nog een training in een zaal van het hotel waar zij een half uur tot 40 minuten echt aan krachttraining doen. ’s Avonds zag ik nog weinig jongens in het hotel rondlopen. De meesten gingen direct naar bed of kregen nog verzorging. Er mag ook wel gezegd worden dat we een goed team ter plaatste hebben. Onze vaste dokter, twee kinesisten en masseur zijn allemaal mee om onze spelers goed te kunnen behandelen. Bij de minste problemen staat de staf daar om hen bij te staan.
Ook een pluim voor onze teammanager, Danny De Maesschalck, die dat allemaal ter plaatste heel goed heeft georganiseerd. Ik kan echt geen enkel negatief punt over de stage zeggen. Een meer dan geslaagde winterstage tot nu toe, die hopelijk ook borg staat voor een goeie start na de winterstop.