Go back

Terug naar België

De stage voor onze jongens zit erop. Morgenvroeg, zaterdag 12 januari, vertrekken zij terug richting het koude België. Vooraleer we hen laten gaan, telefoneerden we kort met onze trainer. Hoe hij de stage ervaren heeft, kan je hieronder lezen.

Met 12 veldtrainingen op zes dagen en daarnaast nog krachttrainingen en fitness hebben onze spelers er een intensieve week op zitten. De Boeck: “Ik ben heel blij over de stage. Laten we zeggen dat deze voor 95% perfect verlopen is. Het enige minpuntje is de blessure van Cruz (de ernst van de blessure zal blijken na een echo). Er kan altijd iets mislopen, maar over het algemeen is alles vlot verlopen. De omstandigheden waren goed: het hotel, de velden enz. Daar kunnen we niks negatief over zeggen. Daarnaast hebben de jongens echt keihard getraind, zowel op fysiek als mentaal vlak. We hebben een hele week 24/24 samen geleefd. Ik had dus veel tijd om de spelers ook op mentaal vlak goed te ondersteunen.”

Iedereen is natuurlijk benieuwd naar de nieuwkomers Jordan Remacle, Jonas Ivens en Stijn De Smet. De Boeck: “Ik kan alvast zeggen dat de drie nieuwe spelers allemaal al goed geïntegreerd zijn in een week tijd. Ze zijn stuk voor stuk gretige spelers, die willen spelen. De motivatie zit dan ook goed. Samen met ons willen ze mee het behoud in eerste verzekeren.” Beloftespeler Arne Van den Eynde, die mee was op kamp, heeft zich mogen meten met de A-kern. Hij heeft volgens De Boeck veel bijgeleerd en het was zeker een goede keuze om deze jongeling mee te nemen op stage.

We vroegen onze trainer of de groep nu compleet was. De Boeck: “We hebben een complete groep, waar we nu een week hard mee gewerkt hebben. Deze zal hoogstwaarschijnlijk niet meer veranderen, maar zeg nooit nooit. Als er nog iemand interessant uit de lucht valt, gaan we dat zeker bekijken. Maar voorlopig zijn we compleet.”