Go back

Voorbeschouwing WB – Charleroi

Zaterdag nemen we het op onze eigen Freethiel op tegen Charleroi, de andere nieuwkomer in eerste klasse. Taak wordt om door een overwinning op gelijke hoogte te komen als de Zebra’s en zo opnieuw volledig mee te doen in de strijd om het behoud in eerste klasse.

 

Charleroi was de terechte kampioen vorig jaar in tweede klasse. Het kende afgelopen seizoen drie coaches, maar onder Dennis Van Wijk kenden ze een sterke terugronde en staken zo concurrenten als Eupen voorbij. De Carolo’s waren dan ook al redelijk snel zeker van promotie naar de hoogste afdeling. De Zebra’s behielden het grootste deel van hun kern. Sterkhouders als Harlem ‘de Buffel’ Gnohéré en Hervé Kagé zijn dan ook dit seizoen opnieuw van de partij. Ze hebben wel afscheid moeten nemen van de andere talentrijke speler Moussa Gueye die naar Metz is vertrokken. Ze trokken net voor het sluiten van de transfermarkt wel nog Guiseppe Rossini (Zulte-Waregem), Ziguy Badibanga (Anderlecht) en Christophe Diandy (Anderlecht) aan. Op papier allemaal spelers die eerste klasse moeiteloos moeten aankunnen. Badibanga heeft bijvoorbeeld ondertussen al driemaal gescoord.

 

Toch staat Sporting Charleroi nog steeds ergens onderaan de rangschikking. Op dit moment staan ze op een dertiende plaats met 13 punten, dat zijn er drie meer dan Waasland-Beveren. Charleroi behaalde al vier overwinningen, tegen Kortrijk, Bergen en onlangs tegen Lierse en Anderlecht. Vooral die laatste overwinning tegen de landskampioen met 2-0 was een opsteker voor trainer Yannick Ferrera. Vorig week gingen ze bij co-leider Zulte-Waregem echter met 4-1 de boot in.

 

Voor Waasland-Beveren bracht de vorige speeldag veel meer vreugde. Door de overwinning op het Kiel tegen Beerschot tankte ons elftal opnieuw vertrouwen. Hoewel de drie punten misschien niet erg verdiend waren, zijn ze wel levensbelangrijk in de strijd om het behoud. Al zijn deze drie gewonnen punten pas echt gewonnen als we ook tegen Charleroi kunnen vieren. Want pas dan doen we écht opnieuw mee!