Go back

Voorbeschouwing Beerschot – WB

Veel tijd om stil te staan bij de zure nederlaag van afgelopen woensdag op het veld van Lokeren hebben we niet. En misschien gelukkig maar. Zaterdag wacht ons met een verplaatsing naar Beerschot opnieuw een moeilijke verplaatsing, maar wel eentje die mogelijks de kentering kan inzetten.

 

Beerschot kent woelige jaren. In het seizoen 2007-’08 eindigde Germinal Beerschot nog als vijfde in het algemene klassement, maar de jaren nadien ging  het de Antwerpse fusieclub heel wat minder voor de wind. Begin 2011 kwam Patrick Vannoppen aan het bewind van de club en hij probeert er sindsdien opnieuw een lijn in te krijgen. Vooral ook financieel, want de club kampte in het verleden al enkele keren met geldproblemen. Ook vorige maand was er nog sprake dat de club de spelerslonen van september niet betaald had.

 

Dit seizoen begon de competitie niet zo best voor Beerschot. Het behaalde in zin eerste vier wedstrijden een 1/12. Nadien ging het heel wat beter, met zelfs een 12/12 en knappe overwinningen tegen Mechelen, Standard en Kortrijk. De laatste wedstrijden waren opnieuw veel moeilijker. Beerschot behaalde een slechts 1/15. Wil Koster – die de supporters op het Kiel mooi voetbal laat zien maar er dus voorlopig niet in slaagt om dat in punten om te zetten – niet onder grote druk komen staan, dan doet hij er goed aan om zaterdag te winnen.

 

Maar hetzelfde geldt natuurlijk voor ons Waasland-Beveren en trainer Dirk Geeraerd. Woensdag tegen Lokeren werden we opnieuw niet weggespeeld. Integendeel: in de tweede helft creëerden we enkele mooie kansen en via Lepoint hadden we evengoed op voorsprong kunnen komen. Maar opnieuw een individuele fout hielden ons van een verdiend punt. Echter, vanaf nu tellen alleen nog maar overwinningen. En waarom zou onze tweede overwinning niet op het veld van Beerschot kunnen behaald worden?  De rangen moeten nu gesloten worden, iedereen die van de Freethiel houdt, moet zich de komende maanden achter de club zetten. En hopen dat zaterdag iedereen aan 200% acteert. Wij geven alvast de moed niet op en zullen zaterdag onze jongens vooruit schreeuwen!