Go back

Vooruitblik Lokeren – W-B met Kristof Lardenoit

Goedemiddag Larry. Morgen staan we eindelijk terug oog in oog met SC Lokeren in de ‘Derby van het Waasland’. Kijk je er naar uit?
Ja, zeer zeker! Alleen al door het feit dat het zo lang geleden is. Een derby is ook altijd een heel speciale en geladen wedstrijd. Zowel voor de spelers en nog meer voor de supporters.  De supporters liggen hier al weken wakker van.

Als clubicoon was je er ook al bij in 2007. Je weet dus als geen ander wat deze wedstrijd voor onze supporters betekent. Leeft de ‘Derby’ een beetje bij de andere spelers?
Ja, toch wel. Zaterdag zijn sommige spelers hierover aangesproken geweest door enkele supporters. Ook onze buitenlanders zijn op de hoogte gebracht van deze speciale wedstrijd. Zij weten natuurlijk welke sfeer een derby met zich meebrengt. Het leeft dus vast en zeker en brengt extra motivatie met zich mee, al ligt de focus natuurlijk op het behalen van de 3 punten.

Voor jou wordt het ook een weerzien met ex-KSKB doelman Copa. Kijk je hiernaar uit?
Niet speciaal, eerlijk gezegd. Het is ook al een tijdje geleden, hé. Net zoals met andere ex-ploegmaats zal ik hem zeker een goedendag zeggen, maar het is niet dat ik er speciaal naar uitkijk, nee.

Met nog 3 wedstrijden te gaan, zit de heenronde er bijna op. In deze wedstrijden moeten we punten pakken als we de voeling met de middenmoot niet willen verliezen. Morgen wordt dit alvast niet gemakkelijk tegen een ploeg die dit weekend nog won op het veld van Club Brugge. Heb je er een goed oog in?
Lokeren is natuurlijk de favoriet, maar een derby is en blijft een speciale wedstrijd. Als we een goede organisatie kunnen neerzetten,  zie ik ons een mooi resultaat behalen. We zijn trouwens ook nog steeds niet weggespeeld geweest dit seizoen. Dat moet ons vertrouwen geven voor de komende wedstrijden. Aan de kwaliteit van onze ploeg twijfel ik ook geen seconde. Alleen moet de efficiëntie omhoog. Laat ons hopen dat morgen een keerpunt wordt. Ik weet dat onze supporters volledig achter ons zullen staan en voor veel sfeer zullen zorgen. Laten we hopen dat we morgen de drie punten naar de Freethiel kunnen meenemen. Dat zou mooi zijn!

Heb je nog een boodschap voor onze supporters?
Ik denk niet dat ik ze nog extra moet motiveren (lacht). De wedstrijd stond waarschijnlijk bij alle supporters in rood aangeduid in hun agenda. Ik heb gehoord dat er al meer dan een week geen tickets meer verkrijgbaar zijn, dus dat zegt genoeg. Ik zou hen gewoon oproepen om te doen wat ze altijd doen: massaal de ploeg steunen!

Om af te sluiten nog een pronostiekje voor morgen?
0-1!