Go back

Nabeschouwing WB-Zulte Waregem

Waasland-Beveren is er vanavond opnieuw niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden. Het verloor met 0-2 van Zulte Waregem. Berrier scoorde twee maal en dompelde de Freethiel in rouw.

 

Het eerste kwartier was volledig voor Zulte-Waregem. Gelukkig stond Clepkens pal op een afgeweken schot. Maar het bleek uitstel van executie. Habibou glipt door de buitenspelval en zet op de rechterflank voor, waardoor een vrijstaande Berrier makkelijk de 0-1 tegen de netten kopt. Vanaf dat moment komt de thuisploeg beter in de wedstrijd en legt het bij momenten mooie combinaties op de mat. Een goed spelende Sonck kan tweemaal op doel koppen maar Bossut kan makkelijk redding brengen. Ook het knappe schot van Lepoint verdiende meer, zijn bal scheerde de daklat. Het was het begin van een dolle minuut waarin Waasland-Beveren met Farssi, Plut en Blondelle drie grote kansen bij elkaar voetbalde, maar Bossut hield stand.

 

Meteen na de rust opnieuw een strijdend Waasland-Beveren. Het verdiende twee strafschoppen door een handsbal en een duwfout op Sonck, maar de scheidsrechter liet verder spelen. Twintig minuten voor tijd dé beste kans van wedstrijd. Da Silva zet mooi voor doel en Sonck kopt goed maar Bossut redt met een miraculeuze redding dit gemaakte doelpunt. En opnieuw een kans voor de thuisploeg maar Plut besluit op Bossut. Vlak voor tijd maakt Berrier zijn tweede via een mooie lob over Clepkens.

 

Zo verliezen we opnieuw, al verdienden we misschien opnieuw een gelijkspel. Maar een foutje achteraan en een sterke Bossut verhinderden dat. Tegelijk moeten we ook toegeven dat dit Zulte Waregem verdiend bovenaan de rangschikking staat. Het was misschien de best voetballende ploeg die we dit seizoen op de Freethiel gezien hebben. Dit is opnieuw een zware klap voor Waasland-Beveren dat ook Charleroi verder ziet weglopen. Woensdag kunnen we echter meteen orde op zaken stellen door te winnen op Daknam en onze supporters te geven waar ze al lang op wachten. We mogen de moed niet laten zakken en samen voorop gaan in de strijd voor het behoud.