Go back

Voorbeschouwing WB-Zulte Waregem

Zaterdag nemen we het op de eigen Freethiel op tegen Zulte-Waregem. De fusieploeg is aan een uitstekend seizoen bezig en lijkt makkelijk de ambitie om binnen de top 6 te eindigen waar te maken. Vorige week verloren ze wel nog tegen Lokeren. Hopelijk slaagt ook Waasland-Beveren erin om hen de drie punten afhandig te maken.

Vorig seizoen kende Zulte-Waregem een moeilijk jaar. Pas wanneer oudgediende Francky Dury opnieuw aan het roer stond, ging het beter. Ze eindigden de competitie op een dertiende plaats. Dit jaar was het de bedoeling om opnieuw in de subtop te spelen en Francky Dury lijkt in zijn opzet te zullen slagen. Hij heeft er dan ook de spelers voor. Spelers als Mbaye Leye, Karel d’Haene, Habib Habibou, Franck Berrier, en Jonathan Delaplace hebben heel wat ervaring op het hoogste niveau. En sinds kort hebben ze er nog een goudhaantje bij onder de naam van Thorgan Hazard, broer van Rode Duivel Eden. In de voorbije wedstrijd heeft hij meermaals zijn kunnen getoond. Zulte-Waregem staat op dit moment op een mooie vijfde plaats met 19 punten. Dat zijn er slechts drie minder dan de leiders Anderlecht en Club Brugge. Mochten ze vorige week in eigen huis niet met 0-3 verloren zijn tegen Lokeren, zouden ze op dit moment mee aan de leiding gestaan hebben. Het wordt zaterdag dus alleszins geen eenvoudige wedstrijd. Maar als we eerlijk zijn, gaan we dit seizoen geen enkele makkelijke wedstrijd meer krijgen.

Voor Waasland-Beveren zijn de punten echter broodnodig. Er is nog helemaal niets gespeeld, maar als we van die voorlaatste plaats weg willen, zal er gewonnen moeten worden. Misschien dat de komst van Wesley Sonck onze ploeg een extra drive geeft om er zaterdag volop voor te gaan. Op onze Freethiel zijn we nog geen enkele keer weggespeeld en hebben we tegen Cercle Brugge getoond dat we ook kunnen winnen. Hopelijk kunnen we zaterdag rond kwart voor tien nog eens ons vuurwerk afsteken.

Komáán WB!