Go back

Welkom Wesley Sonck

Goedemiddag Wesley, eerst en vooral welkom op de Freethiel. We vallen direct met de deur in huis. Waarom heb je, als vrije speler die naar overal kon trekken, toch voor Waasland-Beveren gekozen?

Waasland-Beveren was de eerste ploeg die mij in juni had gecontacteerd. We hebben toen ook een eerste keer samen gezeten. Uiteindelijk is het niet gelukt. Op die moment kreeg ik ook enkele aanbiedingen vanuit het buitenland, maar ik kon geen definitieve beslissing nemen. Ik wou nog even afwachten.

Ik las dan vorige week een interview met Dirk Geeraerd waarin hij zei dat de ploeg met mij erbij, een groot verschil zou maken. Ik stuurde hem direct een sms om hem te bedanken voor het compliment. Ik nuanceerde ook wel zijn uitspraak, want ik zei dat het met of zonder mij geen verschil zou uitmaken. De trainer zei van wel. Hij stuurde mij dan achteraf ook nog een bericht dat hij altijd al graag met mij wou werken. De trainer en de Dirk Poppe hebben het dan besproken en nu zit ik hier. Het is nog heel snel gegaan. Ik heb er dan uiteindelijk niet lang over getwijfeld. Ik was ook heel blij dat er nog iemand veel vertrouwen in mij heeft.

 

Ben je niet bang voor de hoge verwachtingen?

Ja, in het begin toch een beetje. Bij Lierse zaten we twee jaar geleden in ongeveer dezelfde situatie als nu hier, al was het bij Lierse wel nog slechter. Je weet ook nooit waar je terecht gaat komen en het blijft nu ook afwachten. Ik weet alleen dat ik heel graag wil voetballen en alles wil geven op het veld. Ik heb me ook heel fit gehouden en ik ben dan ook direct inzetbaar.

 

Gaat het een verschil maken met jou in de ploeg?

Ik wist dat jullie dat gingen vragen. Ik hoop dat ik mijn bijdrage kan leveren aan de ploeg en twijfel er ook niet aan dat het mij zal lukken. Ik heb al wat ervaring en heb mee gespeeld op hoog niveau. De competitie heb ik ook op de voet gevolgd en ik ken de ploeg ook al een beetje. Het belangrijkste is nu ook het behoud verzekeren. Naar mijn mening moet dat zeker lukken.

 

Met deze woorden willen we graag de korte kennismaking beëindigen. Alvast veel succes om samen met ons dat behoud te verzekeren.

 

Spelersfiche
Naam: Wesley Sonck
Geboortedatum: 09/08/1978
Shirtnummer: 14
Gewicht: 76,3
Lengte: 1m75
Contract: eind seizoen 2012-2013
Favoriete speler: Messi
Favoriete club: Barcelona