Go back

Beloften hebben de smaak te pakken

Maandagavond, 5 november, hebben de beloften van Waasland-Beveren voor een prettig verlengstuk gezorgd aan de 1-2 winst in Kortrijk. Op Puyenbeke waren de mannen van Tim Bavré met 1-0 te sterk voor de nummer 3 in de rangschikking KRc Genk.

De wedstrijd verliep evenwichtig en werd na 29 minuten ontsierd door een onfortuinlijk  incident met daarbij betrokken Filipe Moutinho Da Silva. Filipe kreeg op ongelukkige wijze een slag in het gezicht en moest met de ziekenwagen naar spoed worden afgevoerd met een zware hersenschudding. Er werd een ct-scan genomen, want Filipe had in het ziekenhuis weinig gevoel in de benen.

Gilles Pringels kwam Filipe vervangen en achteraf zou blijken dat hij een bijzonder sterke invalsbeurt maakte. In de 42ste minuut stuurde Mendy een lange bal, Cruz zette laag voor, maar Arne Van Den Eynde kon net niet bij het leder. Geen nood echter, want Arne’s verdediger werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd evenwichtig, echter zonder veel doelgevaar.

In het wedstrijd-slot waren er nog 2 dotten van kansen voor Waasland-Beveren.  Eerst bediende Volckerick ploegmaat Beliaev, maar Denis kraakte zijn schot compleet. Drie minuten voor tijd kreeg opnieuw Beliaev de kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar alleen voor doel kon Dennis niet voor de verhoopte afwerking zorgen.

 

De hele ploeg speelde een goed georganiseerde wedstrijd en boekte al bij al een terechte overwinning met een uitstekende Sam Vermeylen tussen de palen die, bijgestaan door een zeer alerte Sam Gijsbrechts, de defensie prima coachte en daardoor niet toevallig zijn netten schoon kon houden.

 

WB staat voorlopig op een dertiende plaats met een puntje minder dan Lierse en Beerschot.

Komende vrijdag 9 november om 20 uur trekt het WB-gezelschap naar het Waregemse Regenboogstadion. Zulte-Waregem bekleedt de zesde plaats in het klassement en was dit weekend vrij. Toch wordt het een zware dobber, want ZW won op de vorige speeldag met 0-1 bij OHL, speelde daarvoor 3-3 tegen Anderlecht en pakte 1-2 winst in Standard.

 

Volgende spelers bij Waasland-Beveren verschenen aan de aftrap :

Sam Vermeylen, Troy Rensing, Sam Gijsbrechts, Dean Van Den Winckel, Joell De Smet, Yves Alin-Pierre Mendy, Arne Van Den Eynde, Jonathan Rowell, Filipe Moutinho Da Silva, Can Hakan en Daniel Cruz.

 

Bankzitters : Ruben Coppens, Sajor Kamara, Denis Beliaev, Michie Clippelaar, Pieter Meyntjens, Nathan Volckerick en Gilles Pringels.

 

Vervangingen :

29ste minuut : Filipe Moutinho Da Silva door Gilles Pringels.

55ste minuut : Can Hakan door Nathan Volckerick.

70ste minuut : Arne Van Den Eynde door Denis Beliaev.