Go back

WB speelt 2-2 gelijk tegen Bergen

Waasland-Beveren heeft vanavond 2-2 gelijk gespeeld tegen Bergen. De eerste helft creëerde Bergen iets meer kansen, maar het was de thuisploeg die in de laatste minuut kon scoren via Seoudi. De bezoekers kwamen in de tweede helft langszij en zelfs op voorsprong, maar Badash maakte er dicht tegen het einde op strafschop nog 2-2 van.
In het eerste kwartier was het Bergen dat het meest dreigend was. Twee keer kon Perbet door onze defensie dringen, maar hij werd evenveel wegens buitenspel afgefloten. Na het openingskwartier kwam Waasland-Beveren beter in de wedstrijd, en kreeg het ook enkele kansen. De eerste grote kans kwam er via Lepoint, maar zijn schot week af en dwarrelde net naast de paal. Ook Badash had een doelpunt aan de voet, maar ook zijn poging werd afgeblokt. Net voor de rust een knappe aanval van Waasland-Beveren. Da Silva zet een 1-2 op met Seoudi en legt de bal breed naar de opgerukte Shish die de bal voor doel brengt waarop Seoudi enig mooi binnenkopt. We gaan dus rusten met een 1-0 voorsprong.
Het begin van de tweede helft was opnieuw voor Waasland-Beveren. Seoudi kan nog net de bal voor de uitgekomen Berthelin wegtikken, maar besluit dan iets te zwak op doel waardoor een verdediger de bal op de lijn kan ontzetten. Als Seoudi zich daar laten vallen had, had de wedstrijd er misschien heel anders uitgezien. Ook Da Silva zet zich mooi door en legt de bal af in het strafschopgebied, maar opnieuw zat er een Bergens been tussen. Even later een domper wanneer Nong makkelijk scoort. En het zag er even later nog slechter uit wanneer Jarju een lange bal verstuurt richting doel. Via de daklat komt de bal in de voeten van Perbet en die laat die kans niet liggen. Waasland-Beveren lijkt echter niet uitgeteld en reageert onmiddellijk via Badash maar zijn kopbal gaat net naast. Net voor tijd komt dan toch de verdiende gelijkmaker wanneer Belhocine gehaakt wordt en de scheidsrechter de bal op de stip legt. Badash schiet via Berthelin de verdiende 2-2 in doel.
En zo eindigde de wedstrijd op een 2-2 gelijkspel. Op basis van deze 90 min kunnen we dit een terechte uitslag noemen, al zat er ook nu weer meer in. We lopen door dit gelijkspel een punt uit op Cercle Brugge en een punt in op Charleroi. Volgende week is het vrij weekend om de week daarna de verplaatsing naar Anderlecht te maken. Tot dan!
Waasland-Beveren speelde net: Clepkens, Belhocine, Lardenoit, Shish, Zennaro (83′ Plut), Da Silva (76′ Cruz), Farssi, Lepoint, Sibum, Badash, Seoudi (73′ Cavens).