Go back

Zaterdag thuis tegen Bergen

Zaterdagavond, 6 oktober, wacht ons alweer een belangrijke wedstrijd. Dit keer ontvangen we thuis de Draken uit Bergen. Voor Waasland-Beveren is het zaak om de drie punten thuis te houden om de aansluiting met de middenmoot niet te verliezen en die voorlaatste plaats eindelijk achter ons te laten.

 

 

Bergen speelt zijn tweede seizoen in eerste klasse. We herinneren ons allemaal nog de mirakelmatch in de eindronde op de Freethiel toen Clepkens en Bourabia ons in de running hielden, maar evengoed de beslissende testmatch op het veld van Tubize. Door de overwinning van Bergen even voor tijd promoveerden ze naar eerste klasse en bleef WB in tweede. In het eerste seizoen in eerste klasse deed Bergen het meer dan behoorlijk. Het werd daarin tiende en behaalde enkele knappe uitslagen tegen topploegen. Bij Bergen speelde toen ook Rachid Bourabia die ze bij ons hadden weggeplukt. Maar vooral Jeremy Perbet had een groot aandeel in de mooie einduitslag van Bergen. Hij werd met 25 doelpunten de absolute topschutter. Hoewel er afgelopen zomer sprake was dat hij de club zou verlaten, tekende hij begin september een nieuwe verbintenis dat hem tot 2016 verbindt aan Bergen.Maar Bergen is meer dan alleen Perbet. Trainer Enzo Scifo heeft met Berthelin en Werner twee ervaren doelmannen ter beschikking. Ook achteraan heel wat ervaring met spelers als Sapina, Monteyne, Lépicier en Van Gijseghem. In het middenveld zien we vooral spelers als Tim Matthys (wel onzeker voor de wedstrijd van zaterdag) en Benjamin Nicaise. Ook Le Postollec – die lang in de belangstelling van Waasland-Beveren stond – is ondertussen speelgerechtigd geraakt, al zal hij er door een schorsing ook niet bij zijn. Maar vooral de aanval spreekt tot  de verbeelding met ondermeer Jeremy Perbet, Mustapha Jarju en Aloys Nong. Onze verdedigers zullen zaterdag dus weten wat te doen! Bergen staat op dit moment op een negende plaats met elf punten. Dat zijn er vijf meer dan Waasland-Beveren. Vooral knappe overwinningen thuis tegen OH Leuven (5-2) en op Zulte-Waregem (2-4) springen in het oog. En vorig weekend wonnen ze nog met 1-0 tegen Beerschot.

 

Voor Waasland-Beveren komt deze wedstrijd eigenlijk niks te vroeg om zo de overdreven cijfers van afgelopen weekend weg te vegen. De 5-2 op OH Leuven weerspiegelde niet het spelbeeld. Tot aan de 3-2 waren we minstens de evenknie en gingen we resoluut voor de overwinning. Hierdoor kwamen er openingen en enkele individuele fouten resulteerden in nog twee extra doelpunten voor Leuven. Na een goede septembermaand met wedstrijden tegen Cercle, Genk, Lierse en Brussels voor de beker was dit pas de eerste nederlaag in vijf wedstrijden. Maar ze kwam wel hard aan. Maar spelers en staf zijn er in geslaagd om de kopjes vrij te maken en zich te focussen op zaterdag voor de wedstrijd tegen Bergen. Voor Ghadir komt deze match nog te vroeg, hij is wel al begonnen met lopen. Ook d’Ulivo zal er nog niet bijzijn.

 

Dat de club het belang van deze wedstrijd inziet, blijkt uit de geste die het doet naar de supporters toe. Supporters die vorige zaterdag in Leuven waren, kunnen op vertoon van hun ticket een gratis ticket opvragen voor zaterdag op tribune E. Ook onze abonnementenhouders kunnen een vriend of familielid uitnodigen. Op vertoon van abonnement voor vrijdagavond op secretariaat krijgen ze een ticket aan slechts €5. Zaterdag moeten de punten op de Freethiel blijven. Dat is de inzet voor de spelers, de trainers, maar ook voor de supporters aan wie het de afgelopen weken zeker niet gelegen heeft. Samen lukt het ons wel!