Go back

We Bekeren verder

“Plut, zweet en tranen” lazen we ergens op Twitter, en inderdaad, na een moeizame wedstrijd is Waasland-Beveren er uiteindelijk in geslaagd om door te stoten naar de volgende ronde in de Cofidis Cup. Het versloeg Brussels na verlengingen met 1-3. Het was Vito Plut die met zijn eerste van het seizoen Waasland-Beveren in de eerste verlenging richting overwinning stuwde.
In de eerste helft gebeurde er weinig om te onthouden. Het was Brussels dat de beste kansen kreeg, maar Siani besloot twee maal te zwak. Ook Waasland-Beveren kreeg twee kansen maar Da Silva en Plut konden niet scoren. Door ondermeer de inbreng van Jürgen Cavens kon Waasland-Beveren in de tweede helft meer druk uitoefenen. Het was ook Cavens die aan de basis lag van het eerste doelpunt. Hij speelde rond de 70ste minuut enig mooi Dugary vrij die in een tijd knap afwerkte. Maar enkele minuten daarna was alles te herdoen toen Siani de gelijkmaker scoorde op penalty, dit na een overtreding van Belhocine die duidelijk buiten het strafschopgebied werd begaan. Net voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Waasland-Beveren nog enkele unieke mogelijkheden op de overwinning, maar Da Silva en Lepoint zagen hun pogingen stranden op de Brusselse invallersdoelman Van Den Eynde. In de verlengingen was het onze Sloveen Vito Plut die beloond werd voor zijn wekenlange inzet. Een doelpoging Cavens belandde op de paal en een goed gevolgde Put kon zijn eerste van het seizoen in de rebound binnen trappen. Hopelijk is bij hem de ban gebroken en laat hij de volgende weken en maanden nog regelmatig de netten trillen. Net voor het einde van de verlengingen mocht Cavens zijn knappe invalbeurt bekronen met een strafschopdoelpunt na een fout op Da Silva.
Waasland-Beveren deed gisteren dus wat het moest doen: winnen van een tweedeklasser. Iets wat ploegen als Beerschot, Lierse en OH Leuven niet lukte. In de volgende ronde wacht ons tweedeklasser KV Oostende dat gisteren Leuven uitschakelde. Dat het gisteren in Brussels niet echt heel overtuigend was is niet onlogisch na enkele zware weken en tegen een overgemotiveerde tegenstander. Belangrijk is dat we nu al vier wedstrijden op rij niet verloren hebben en zaterdag met vertrouwen naar Leuven afzakken. Want de competitie is natuurlijk nog altijd belangrijker dan De Beker.

 

PS. Op VRT was onze wedstrijd de enige die niet in de samenvatting zat. Gelukkig was er op de RTBF wel aandacht voor de 1-3 overwinning. Beelden kan je via deze link bekijken, ongeveer vanaf 59min 55sec.

 

Waasland-Beveren speelde met: Clepkens, Rowell, Lardenoit, Belhocine, Blondelle, Sibum (56′ Doumbia), Cruz (64′ cavens), Farssi (69′ Dugary), Da Silva, Lepoint, Plut.