Go back

Dagnieuws 12/11: Wellicht geen spierscheur voor Godemèche

Op dinsdag 12 november kwam de spelersgroep in de namiddag samen voor een gezamenlijke trainingssessie. De spelers uit de A-kern die maandagavond nog met de beloften aantraden tegen Charleroi (2-2) trainden apart. Verder lieten een handvol spelers verstek gaan wegens blessureklachten.

Hrvoje Cale ondervond last aan de voet, Renaud Emond aan de buikspieren en Aboubakar Oumarou aan de hamstrings. Ook Jonathan Rowell trainde niet mee met de groep nadat hij eerder op training een trap tegen het heiligbeen had geïncasseerd. De onbeschikbaarheid van dit viertal beperkt zich wellicht slechts tot een aantal dagen. Een echo moet woensdag duidelijkheid brengen over de blessure van René Sterckx, die last had aan de quadriceps. Christian Santos ondergaat dinsdagavond een scan aan de rechterknie.

Rami Gershon liet intussen ook een controlescan uitvoeren. Zijn blessure evolueert gunstig. Ook positief nieuws voor Nicolas Godemèche. Een echo kon geen spierscheur in de hamstrings aantonen. Een MRI, aanstaande maandag, moet daar uitsluitsel over bieden. Colin Coosemans vertoeft intussen bij de Belgische beloften. Vrijdag speelt de sluitpost met de nationale U21 een EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Servië.

Siebe Blondelle kreeg van het bondsparket een schorsingsvoorstel van één speeldag schorsing en €100 boete na zijn rode kaart tegen Zulte Waregem. De club gaat echter in beroep tegen het voorstel, waardoor Blondelle vrijdag voor de Geschillencommissie zal  verschijnen.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet