Go back

Nabeschouwing WB – Club Brugge

Waasland-Beveren heeft gisteren gevochten voor elke morzel grond, maar een verdedigende flater in de eerste minuut en een aantal dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen zorgden voor een 1-2 overwinning voor de bezoekers uit Brugge.

 

Trainer Glen De Boeck begon – mede door de afwezigheid van Gershon – met een ander elftal in vergelijking met vorige wedstrijden. Zo speelde Sibum centraal achteraan en maakte Vermeulen zijn debuut op de rechtsback. Vooraan mocht Veselinovic voor de eerste keer starten. De aanvallende intenties van De Boeck werden in de eerste minuut reeds gefnuikt. Maric en Sibum maakten het elkaar nodeloos moeilijk waardoor Lestienne met de bal aan de haal kon gaan. Die liet Coosemans geen kans en trapte hard binnen. Brugge al na 1 minuut op rozen. Even later kon het al 0-2 staan, maar Refaelov schoot net naast. Na een moeilijk eerste kwartier begon Waasland-Beveren in de match te komen. De eerste grote kans was voor Veselinovic maar doelman Ryan stond op de goede plaats. Het thuispubliek zag even later een duidelijke duwfout op diezelfde Veselinovic, maar scheidsrechter Delferière liet verder spelen. De grootste kans uit de eerste helft was nog voor Sterckx. Op een mooie voorzet van Vermeulen kwam hij net te laat om de bal binnen de palen te koppen.

 

Ook in de tweede helft zagen we een aanvallend Waasland-Beveren. De eerste kans noteerden we voor Blondelle, maar hij kopt net naast. Ook Oumaru was opnieuw erg bedrijvig. Op weg naar doel kan hij nog net gestopt worden. Wat later probeert hij het met een mooie lob, maar de bal belandt centimeters over doel. Op de tegenaanval maakte Jorgenson er met een schicht 0-2 van.  De thuisploeg is echter niet aangeslagen en strijdt verder. Een verdiende aansluitingstreffer komt er ook via Oumaru, maar zijn doelpunt wordt helemaal onterecht voor buitenspel afgefloten. Even later is er opnieuw ongeloof wanneer Oumaru voor een overtreding een rode kaart ziet verschijnen. Het was een fout, maar in de geest van de wedstrijd zou een gele kaart misschien terecht geweest zijn. De ingevallen Rowell zet zijn goede invalbeurt kracht bij met een pegel op de daklat. Blondelle kopt in blessuretijd de 1-2 tegen de touwen op voorzet van Maric, maar de strijd was dan al gestreden. Na de wedstrijd kregen de spelers een verdiend applaus van de supporters, al gingen de meesten naar huis met het besef dat er opnieuw veel meer had ingezeten.

 

Waasland-Beveren speelde met: Coosemans, Vermeulen, Belhocine, Sibum, Blondelle, Trickovski (’66 Lebbihi), Maric, Sterckx (’73 Rowell), Henkens, Oumaru, Veselinovic (83’).