Go back

Derby met typische score

Beloften nemen met 5 op 9 een geslaagde competitiestart.

Geen idee of onze doublures na de pandoering van vorig seizoen met knikkende knieën naar Daknam zijn afgereisd, maar ze hebben alleszins hun revanche beet. Het werd geen overwinning, maar de typische derbyscore (ditmaal werd het 0-0) was een perfecte weergave van een genietbare en evenwichtige wedstrijd waarin elke ploeg een helft de betere kansen voor zijn rekening nam.

 

Bij Lokeren verschenen o.a. de A-kernspelers Patosi, Mitu, Saglik, Deman en Mengidi aan de aftrap. Hun collega’s bij Waasland-Beveren waren Demjan, Santos, Van den Eynde, Maman en Rowell zodat er bij WB een keurige balans was tussen A- en B-kernspelers.

De eerste helft was aangenaam en verliep evenwichtig met iets meer dreiging vanwege de Beverse bezoekers. Lokeren kwam er via de flankspelers Patosi en Preben Deman af en toe gevaarlijk uit en Clepkens moest één keer zeer alert uitkomen om een doorgebroken speler van de thuisploeg het scoren te beletten. Aan de overkant pakte Van den Eynde uit met een scherpe voorzet, maar de Lokerse portier bracht redding op de kopbal in duikvlucht van Santos zodat beide ploegen met 0-0 aan de thee mochten.

 

De tweede helft zorgde Lokeren voor het meeste gevaar en WB kwam er maar sporadisch meer uit. Clepkens toonde met enkele schitterende parades dat hij nog niets heeft ingeboet van zijn keeperskwaliteiten en aan de overkant kopte Demjan op de Lokerse goalie.

Het was een wedstrijd waarin de ploeg die het eerst scoorde de winst zou pakken, maar dat gebeurde niet. Een billijke puntendeling en vooral een degelijke partij van onze jongens waarbij dient opgemerkt dat de A-kernspelers telkens een prima mentaliteit tonen.

Lastige verplaatsingen naar Gent en Lokeren werden met een draw besloten en op Puyenbeke werd met 5-0 vlot afstand genomen van Oostende. Een hoopgevende tussenbalans waaruit blijkt dat Waasland-Beveren over een goed gestoffeerde A- en B-kern beschikt, wetende dat voorlopig geen beroep wordt gedaan op Ladrière, Plut en Doumbia omdat hen werd opgedragen naar een andere werkgever uit te kijken.

De volgende opdracht voor de Wase doublures komt er aan op vrijdag 13 september wanneer Lierse naar Puyenbeke afzakt.

 

Kwamen aan de aftrap voor Waasland-Beveren:

Michaël Clepkens, Sam Gijsbrechts, Timothy Smet, Joell De Smet, Nathan Volckerick, Yannick Cathoir, Arne Van den Eynde, Jonathan Rowell, Hanan Maman, Christian Santos en Robert Demjan.

 

Vervangingen :

60 ste minuut : Volckerick door Yentl De Rongé

65 ste minuut : Cathoir door Tom Vermeire

75 ste minuut : Maman door Ruben Stuer

Op de bank, maar niet ingevallen : Brent Van Steenlant, Gilles Pringels, Younes De Witte en Simon Spangenberg.

 

 

Patrick Van Wesemael