Go back

Voorbeschouwing WB – Club Brugge

Club Brugge kon – ondanks een puike 11/15 – zijn stempel nog niet echt drukken op de competitie. Het gebrachte voetbal krijgt slechte punten, thuis werd er voorlopig maar één van drie duels gewonnen. De vroege Europese uitschakeling zindert nog na.

W-B staat op slechts één punt van een degradatieplaats na een teleurstellende 3/15, met recent een opdoffer in Lierse.

 

Club Brugge is zoals elk seizoen een titelkandidaat. De Blauw-Zwarten wachten nu al 8 jaar op een nieuwe titel, de laatste dateert van ’04-’05. In het tussenseizoen werd het vertrouwen in Garrido bevestigd, hij dient een ploeg op te bouwen die eindelijk voor nieuw succes kan zorgen. De laatste trofee dateert van 2007.

 

De opmerkelijkste transfers uit de tussenperiode zijn Tom De Sutter en Timmy Simons. De Sutter kwam met plezier over van aartsrivaal Anderlecht en hoopt volledig door te breken aan de Belgische top. Met Simons haalde Brugge een clubicoon terug naar Jan Breydel. Simons speelde reeds van 2000 tot 2005 bij Club en is de enige speler in de selectie die de laatste landstitel meevierde.

 

Verder in het elftal vinden we nieuwe doelman Ryan, met voor hem een jonge verdediging. Mechele en Verstraete krijgen voluit hun kans van de coach. Smaakmakers van dit elftal zijn Lior Refaelov en (vooral) Maxime Lestienne.

Vadis Odjidja speelde tegen Gent zijn eerste minuten sinds zijn langdurige blessure. Gudjohnsen hoopt op een basisplaats in de toekomst.

 

Club Brugge begon het seizoen met een 2-0 zege tegen Charleroi. Pover voetbal en een zuinige zege, net als in Oostende (1-2) en Mechelen (1-2). Toppers tegen Zulte en Gent eindigden beiden in 1-1. Club toonde vaak twee gezichten, met soms knap voetbal afgewisseld door chaotisch samenspel.

Voorlopig kent het mindere spel nog geen gevolgen, Club staat 3de in de stand op 4 punten van de leider. Ziet coach Garrido echter tijdig de problemen en vindt hij de goede oplossingen?

 

Waasland-Beveren incasseerde na drie gelijke spelen twee nederlagen. Tegen Anderlecht en Lierse werd er niet gescoord, na Lierse gaf coach De Boeck een donderpreek. Het moet dringend beter of W-B dreigt in de degradatiestrijd verwikkeld te raken. Momenteel houdt Geel-Blauw enkel nog Oostende en Bergen achter zich. De topper tegen Club Brugge komt dus ongelegen.

 

Vorig seizoen opende W-B zijn seizoen in Jan Breydel, kansloos werd er met 3-1 verloren. Na rust was W-B echter soms de evenknie.

De terugwedstrijd zou de laatste van (ex-)coach Geeraerd worden: een 2-6 blamage zorgde voor een terugval tot de laatste plaats in het klassement en het ontslag van de coach.

 

Waasland-Beveren – Club Brugge is de afsluiter van speeldag 6 in de Jupiler Pro League, de laatste speeldag voor de eerste seizoenspauze. (De week erna spelen de Rode Duivels.)

De pauze lijkt voor beide teams welgekomen. Club dient te bezinnen over zijn spel, W-B moet zo snel mogelijk onderaan zien weg te raken.

 

Welk team redt zijn seizoensbegin, wie krabt er zich na de wedstrijd in de haren?

 

(door Robin Maes)