Go back

Voorbeschouwing Waasland-Beveren – KV Mechelen

KV Mechelen mistte zijn seizoensstart volledig. Met 0/6 bengelt het onderaan, het kreeg met Standard en AA Gent echter wel meteen twee toppers voorgeschoteld. Ook W-B won nog niet, maar met twee gelijke spelen staat het veilig in de middenmoot. KV Mechelen speelt meteen met het mes op de keel, een 0/9 kan een vervelend seizoen betekenen.

 

KVM sprak voor het seizoen over voorzichtige Play Off 1-ambities. Na de 8ste plaats van vorig seizoen moet er nu een bevestiging volgen, mogelijks een lichte stap vooruit. De middenmotor mistte reeds enkele keren op een haar na PO1.

 

De competitiestart gaf KVM meteen twee toppers: thuis tegen Standard moest KVM pas in de tweede helft het hoofd buigen. Mujangi Bia en Batshuayi zorgden voor 0-2. Hierna trok KVM als eerste bezoekende ploeg naar de Ghelamco Arena van Gent. Na een blunder van de Gentse doelman scoorde Mokulu 0-1, in de tweede helft vergat KVM het af te maken. Tegen de gang van het spel in werd het 1-1, in de laatste minuut kreeg Mechelen het deksel op de neus (2-1). Trainer Van Veldhoven nam de groep in bescherming na 0/6 maar beseft meteen ook dat de eerste punten mogen komen.

 

Waasland-Beveren mag je net niet het “zwarte beest” van KVM noemen, vorig seizoen. W-B verloor slechts één keer in vier duels tegen KVM (2-0 in PO2). In competitie won W-B achter de kazerne met 0-1 na in de heenronde thuis 0-0 te hebben gespeeld. In PO2 won W-B thuis met 1-0. KVM eindigde uiteindelijk wel boven W-B in die Play-Off.

 

KV Mechelen lijkt zich niet meteen enorm versterkt te hebben in het tussenseizoen. Bekendste nieuwkomer is aanvaller Benjamin Mokulu, overgekomen van Lokeren. KVM zag smaakmaker Nicklas Pedersen naar Gent vertrekken, zeer ten spijt van bestuur en aanhang. Ook Olivier Renard vertrok (Charleroi), Robin Henkens mocht beschikken en kwam naar W-B.

 

Wouter Biebauw begint het seizoen als titularis in doel. In de verdediging zijn Maxime Biset en Antonio Ghomsi uitgegroeid tot sterkhouders en zekerheden. Op het middenveld is het drummen voor een plekje: ex-Beverenaar  Joachim Van Damme gaat de concurrentie aan met o.a. De Witte, De Petter, Destorme en Enevoldsen. Vooraan dient Mokulu voor de goals te zorgen, geflankeerd door Cordaro.

 

KV Mechelen hoopt zo snel mogelijk onderaan weg te raken en lijkt – afgaande van het bij tijd uitstekende spel in de openingsmatchen – op een rustig seizoen af te stevenen. Na de afgelopen jaren op plaatsen 7, 7, 9 en 8 te eindigen weet KVM rustig te blijven na een mindere periode. Na W-B volgen echter Club Brugge en drie weken later Anderlecht. Een gelijkspel op de Freethiel is voor de maneblussers dus het absolute minimum.

 

W-B kan bij winst in de linkerkolom raken, bij verlies voeling met de middenmoot verliezen. Coach De Boeck gaat voluit voor de overwinning en lijkt de groep mee te krijgen met zijn overwinningsdrang en grote ambitie.

 

Wie van deze twee teams hangt na Speeldag 3 onderaan?

 

(door Robin Maes)