Go back

Nabeschouwing WB-CHA

Waasland-Beveren kon met een overwinning tegen Sporting Charleroi een uitstekende zaak doen in Play-off 2 B. Bij winst sprong Waasland-Beveren over Charleroi en nam het de leidersplaats over. Bij beide ploegen twee wijzigingen ten opzichte van de vorige speeldag. Bij Charleroi moesten François en Thiaré plaats maken voor Rossini en Kumedor. Glen De Boeck opteerde voor Ladrière en Doumbia in plaats van Cavens en Shish. De scheidsrechter van de avond was Erik Lambrechts. 

Het eerste doelgevaar kwam er van Waasland-Beveren na acht minuten. Na een goed uitgespeelde combinatie drukte Ladrière van buiten het strafschopgebied uitstekend af, maar Sifakis reageerde met een knappe reflex.  In de eerste helft speelden beide ploegen vrij behoudend, veel verder dan een afgeblokt schot en ongevaarlijke kopbal van Rossini kwamen de zebra’s niet. In de eenenveertigste minuut dreigde Sonck met een krachtige en goedgeplaatste kopbal, maar wederom reageerde de Griekse doelman met een uitstekende parade.

In de tweede helft ging het tempo de hoogte in en beide ploegen kwam met meer aanvallende intenties de kleedkamer uit. Na een puike vrije trap van N’ganga werkte Ivens bijna de bal in eigen doel. In de daaropvolgende hoekschop was de openingstreffer bijna een feit, maar Coosemans kon ontzetten. Ook Waasland-Beveren dreigde op hoekschop. Sonck kopte de bal naar de verste hoek, maar Sifakis pakte uit met een uitstekende redding. Na een vrije schop van Ladrière verlengde Doumbia de bal met zijn rug naar de verste paal, maar die ging rakelings naast. In de eenentachtigste minuut draaide Sonck zich knap weg, maar zijn schot werd alweer gepareerd door een ijzersterke Sifakis. In de hoekschop die daarop volgde, kon Sonck zijn schot niet kadreren en het leer ging voorlangs. Waasland-Beveren bleef dreigen en Blondelle kon een voorzet net niet in doel lopen. In de negentigste minuut kreeg de thuisploeg bijna wat het verdiende, maar het schot van Doumbia ging nipt naast. Waasland-Beveren blijft op de derde plaats steken na de 1-5 overwinning van Oud-Heverlee Leuven tegen KV Mechelen. Alles blijft nog mogelijk in onze groep.

Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Assistenten: Tom Dens, Robby Keuleers

Opstelling Sporting Charleroi: Sifakis, Satli, Dessoleil, Martos, Pollet, Diandy, N’ganga, Kaya, Kumedor (Badibanga ’58), Ederson (c), Rossini (Houdret ’83)

Opstelling Waasland-Beveren: Coosemans, Doumbia, Belhocine (c), Remacle, Sibum, Sonck, De Smet (Badash ’85), D’Ulivo, Ivens, Blondelle, Ladrière (Plut 83’)

Doelpunten: /
Gele Kaarten: Blondelle (’40), Sonck (’90)
Rode kaarten: /
Aantal toeschouwers: 4200