Go back

Voorbeschouwing WB-Standard

Morgenavond nemen we het in de tweede wedstrijd van de terugronde op tegen Standard Luik. Standard lijkt na een mindere start opnieuw het goede ritme gevonden te hebben. Ook Waasland-Beveren kan in de competitie terugblikken op een deugddoende overwinning tegen KV Mechelen. Na de loodzware Bekeermatch wil onze ploeg voor eigen publiek op de Freethie de drie punten thuis houden.

 

Standard kende een moeilijke start van het seizoen. Onder Ron Jans begonnen de Luikenaars moeizaam aan het seizoen. De eerste overwinning kwam er op de derde speeldag tegen ons Waasland-Beveren. Het werd toen 3-1 nadat we eerst op voorsprong gekomen waren. September was echt een rampmaand voor Standard. Het verloor tijdens die maand maar liefst vier wedstrijden op rij tegen Club Brugge, Beerschot, Gent en Kortrijk. Pas begin oktober kon er nog eens gewonnen worden. In een tumultueuze wedstrijd thuis tegen Anderlecht (remember de vuurpijlen) kon het met 2-1 winnen. Maar ondanks deze overwinning werd Ron Jans kort daarna bedankt voor bewezen diensten. Na een 2-1 overwinning tegen Cercle Brugge  werd hij vervangen door Mircia Rednic, in een ver verleden nog speler bij Standard. Hij zorgde meteen voor een kentering met knappe overwinningen tegen Genk en OH Leuven. Tegen Lokeren werd de week nadien wel verloren en ook tegen Zulte-Waregem kon niet gewonnen worden. Het werd in die wedstrijd 0-0. Vorig weekend kon Standard nog eens uithalen. Het won in eigen huis met 3-0 van Lierse. Standard staat op dit moment op een zevende plaats met 26 punten uit 17 wedstrijden.

 

Het wordt voor Waasland-Beveren vooral opletten voor Imoh Ezekiel. Deze Nigeriaan is ondertussen al goed voor zeven doelpunten voor Standard. Ook vorige week tegen Lierse was hij goed voor twee doelpunten. De andere goalgetter, Gonzalez, is onzeker voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren.

 

B