Go back

Leeuwen pakken opnieuw de volle buit in het slot van de wedstrijd

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Onze Leeuwen zijn er opnieuw in geslaagd om in het slot van de wedstrijd de volle buit te pakken. In de eerste helft had topscorer Maderner geel-blauw op voorsprong gebracht. Na rust maakte Lommel gelijk, maar in het absolute slot trapte Brendan Schoonbaert de bal van de overwinning tegen de touwen.

In de eerste tien minuten van de partij vielen geen grote kansen te noteren. Na 12 minuten dreigde de thuisploeg een eerste keer. Een schot van Edmundsson werd in extremis afgeblokt in corner. Nog geen minuut later mocht de thuisaanhang al vroeg in de partij vieren. Nkaka lanceerde Schryvers die de bal panklaar wist te leggen voor topscorer Daniel Maderner. Een koud kunstje voor onze Oostenrijkse spits om het af te maken, 1-0. De tweede grote kans in de wedstrijd was opnieuw voor geel-blauw. Een vrije trap van Edmundsson belandde bij Mujakic, maar die miste zijn schot volledig. De bal rolde tot bij Tom Reyners die de bal wel goed wist te raken. Al bij al kon Fiermarin de inzet van onze frivole middenvelder makkelijk klemmen. Lommel zette hier in de eerste helft maar weinig tegenover. Nordin Jackers moest pas in de 29e minuut een eerste keer ingrijpen. Vlak voor rust werd het dan toch warm voor het Beverse doel. Onze doelman moest uitpakken met een geweldige reflex om de bal uit het doel te houden. Zo gingen onze Leeuwen met een 1-0 voorsprong de rust in.

De eerste kansjes van de tweede helft waren opnieuw voor geel-blauw via Mertens en Tshimanga. Toch was het Lommel dat na 57 minuten de bordjes in evenwicht wist te brengen. Belghali twijfelde niet en knalde de bal voorbij Jackers. Onze Leeuwen waren niet van slag en gingen meteen opnieuw op zoek naar een doelpunt. Mertens zette zich goed door op de rechterflank en kon zo Tshimanga bedienen. Fiermarin reageerde gevat op zijn kopbal. Lommel verhoogde de druk en probeerde het vooral via verschillende afstandsschoten. De wedstrijd leek uit te draaien op een gelijkspel, maar kort voor het einde van de partij opende Nkaka prima op Maderner. De topschutter begon aan een ren zoals hij ook deed in de vorige thuiswedstrijd tegen Virton. Bij Lommel moesten ze alle zeilen bijzetten om de bal in hoekschop te werken. De daaropvolgende corner van Mertens werd aan de eerste paal doorgetikt door Dries Wuytens. De bal bleef even hangen, maar Brendan Schoonbaert was er als de kippen bij en toonde zich een ware ‘killer’ in de grote rechthoek: 2-1. De Freethiel ontplofte! Zo pakken onze Leeuwen, gesteund door een fanatieke aanhang, alweer drie belangrijke punten in het absolute slot.

Volgende week zaterdag ontvangen we op de tiende speeldag Lierse Kempenzonen. De wedstrijd begint om 20.45 uur. Tickets kunnen nu al aangeschaft worden via beveren.tickethour.be

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Jenthe Mertens, Jur Schryvers, Nihad Mujakic, Leonardo Bertone (5’ Aristote Nkaka), Tom Reyners (77’ Aristote Nkaka), Dries Wuytens, Derrick Tshimanga (77’ Joe Efford), Daniel Maderner, Chris Kablan, Joan Simun Edmunddson (68’ Alessandro Albanese)