Go back

Voorbeschouwing K.S.K Lierse – Waasland-Beveren

Vanavond staat er voor de jongens van coach Glen De Boeck een trip naar het Lisp op het menu. Lierse staat na 4 speeldagen gedeeld laatste met 1 puntje uit 4 wedstrijden. Dit mag natuurlijk geen verkeerd beeld geven, want de Pallieters hebben er al 2 moeilijke verplaatsingen opzitten naar Sclessin en de Ghelamco Arena. De troepen van Stanley Menzo moeten dus vanavond proberen om de eerste 3 punten van dit seizoen thuis te houden.

Waasland-Beveren kan terugkijken op een degelijk begin van het nieuwe voetbalseizoen. Na 4 speeldagen staan de Waaslanders op een elfde plek in het klassement met 3 gewonnen punten. De ploeg van Glen De Boeck kon nog niet winnen dit seizoen, maar liet ook nog maar 1 nederlaag optekenen tegen landskampioen Anderlecht. Mechelen, AA Gent en Charleroi konden de stugge Wase defensie niet ontwrichten en ook Anderlecht leek lange tijd zijn tanden stuk te bijten op de goede organisatie van WB. Uiteindelijk moesten de Waaslanders zich een kwartier voor tijd toch gewonnen geven en ging Anderlecht nog met een overdreven 0-3 zege aan de haal. In het voorbije serizoen speelden beide ploegen 2 keer gelijk tegen elkaar. Beide partijen zorgden voor weinig opwinding en dat viel ook af te lezen aan de scores. Het werd 1-1 en 0-0. Bij Lierse staat Carl Hoefkens waarschijnlijk voor het eerst in de basis.

Stanley Menzo selecteerde volgende spelers voor de wedstrijd van deze avond: Berezovskyi, Bourabia, Corstjens, Farag, Farssi, Ghaly, Goris, Hoefkens, Jääger, Lambot, Losada, Menga, Saïdi, Swinkels, Vercauteren, Wanderson, Wils en Yasser.

Kostadin Hazurov ontbreekt nog steeds met een verrekking. Ook Jimmy De Jonghe moet geblesseerd afhaken. De volgende spelers zitten niet in de selectie: Annab, Bruno, Frans, Hairemans, Pauwels en Verheyen.