Go back

Nabeschouwing WB – Anderlecht

Waasland-Beveren verloor gisterenavond van landskampioen Anderlecht met 0-3 cijfers. Supporters, die de wedstrijd niet gezien hebben, zouden zich kunnen verkijken op deze eindscore. De thuisploeg verdiende minstens een punt maar faalde in de zone van de waarheid. Een uitgekookt Anderlecht kon op de counter driemaal scoren. Trainer Glen De Boeck moest voor de eerste keer dit seizoen sleutelen aan zijn basisopstelling. Rechtsback d’Ulivo ondervond hinder aan zijn adductoren en werd vervangen door Bojovic. Vooraan startte Demjan. Veselinovic en nieuwkomer Oumarou startten op de bank.

Waasland-Beveren begon het best aan de wedstrijd. Het kon een zwak acterend Anderlecht makkelijk afhouden en creëerde af en toe ook enkele mogelijkheden. Het was Maric die met een afgeweken vrijschop doelman Proto een eerste keer onder vuur nam. Even later kreeg ook Henkens een mooie kans om te scoren, maar zijn kopbal verdween tegen de paal. Bovendien had de scheidsrechter (ten onrechte) voor buitenspel gefloten.

Van Anderlecht noteerden we een schot van Suarez hoog over doel. Net voor rust brak Acheampong door op links maar Coosemans kon het schot in corner werken. We gingen rusten met 0-0.

Tijdens de rust wisselde De Boeck Demjan voor Oumarou. Onze nieuwe spits toonde zich meteen in de eerste tien minuten van de tweede helft. Hij blonk uit in balaanname en duelkracht, en hij creëerde vooral enkele leuke kansen. Zo zette hij Kouyaté onder druk bij een dieptepas die nog maar net door Proto uit de lucht kon geplukt worden. En even later schoot hij op doel, maar de bal ging net naast. De supporters voelden dat Waasland-Beveren de betere ploeg was en begonnen te geloven in een stunt. Ook de spelers begonnen er meer en meer in te geloven en begonnen hoger te spelen en meer risico’s te nemen. Maar net op dat moment prikte Anderlecht tegen. Cale verspeelde de bal op het middenveld waardoor de bal voor doel werd gebracht en Kljestan na wat geharrewar de score kon openen. WaaslandBeveren gaf niet af en trok mede onder impuls van een zeer sterke Oumarou naar voren. Het was onze Kameroener die met een knappe kopbal bijna kon scoren, maar Proto – tijdens de match op ludieke manier op de korrel genomen door het thuispubliek – kon redding brengen en bracht de bal meteen in de loop van Acheampong die zijn flank afliep en Coosemans via de korte hoek kon passeren. Vanaf dat moment gingen de kopjes bij de thuisspelers naar beneden en konden we geen kansen meer creëren. Het doelpunt van Gillet net voor tijd bracht de score op een fel overdreven 0-3 eindstand.

Waasland-Beveren toonde opnieuw dat het een leuke ploeg heeft en wil vechten voor elk punt. Net op het moment dat de thuisploeg begon te geloven in een stunt kon Anderlecht prikken. Voor de supporters een bittere pil om door te slikken, al weerklonk er na affluiten een verdiend applaus voor de spelers.

Opstelling WB: Colin Coosemans, Hrvoje Cale (’79 Siebe Blondelle), Mijuško Bojovic, Rami Gershon, Bas Sibum, Karim Belhocine, Robin Henkens, Milos Maric (’80 René Sterckx), Faycal Lebbihi, Ivan Trickovski, Robert Demjan(’45 Aboubakar Oumarou)

Opstelling Anderlecht: Silvio Proto, Guillaume Gillet, Cheikhou Kouyaté, Bram Nuytinck, Olivier Deschacht, Luka Milivojevic (’45 Demy De Zeeuw), Sacha Kljestan, Massimo Bruno, Frank Acheampong (’88 Jordan Lukaku), Dennis Praet (’45 Youri Tielemans), Matias Suarez

 

Door een technische storing kunnen we de persbabbel niet op onze website plaatsen waarvoor onze verontschuldigingen.