Go back

Open Sport- en Spelkampen VERSLAG

Open Spelkampen

 

Na een lang, en voor sommigen misschien wel slopend, schooljaar stond Puyenbeke de afgelopen twee weken in het teken van de Open Sport- en Spelkampen.

Maandag 1 juli;
Ondanks het iets mindere weer staan 138 sportieve kinderen paraat om er een hele week tegen aan te gaan. Dit onder begeleiding van een tiental gemotiveerde en sportieve monitors en monitrices.

De kinderen krijgen dagelijks vier activiteiten voorgeschoteld. Dit varieert van gewone balspelen (basketbal, voetbal, netbal, etc..), zoektochten, quizjes, tot loop- en estafettespelen. Kortom er werd een hele week plezier gemaakt.

Dinsdag 2 juli;
Via de stad krijgen de oudste kinderen de kans om op de Grote Markt van Sint-Niklaas op een echt beachvolleyveld te spelen. Het zonnetje was ondertussen ook van de partij. Jeffrey Leijzen (Groep 8): “De uitstap naar de Grote Markt was zéér leuk. We hebben een hele voormiddag beachvolley mogen spelen en kregen een gratis drankje van de organisatie. Een leuke ervaring”

Woensdag 3 juli;
De zon was ’s morgens volop aanwezig.. Ideaal dus om een streetsoccer tornooi te organiseren. Van de Provincie Oost-Vlaanderen mogen we alvast een opblaasbaar veld gebruiken. Dit maakt het voor de gasten natuurlijk nog échter. De competitie (eerst poules, later finales) werd gewonnen door het team onder leiding van kapitein Liam Van de Sompel.

Na hun winst mochten ze het opnemen tegen de monitors. De score liep zo hoog op (uiteraard in het voordeel van de moni’s!!), dat we uiteindelijk de wedstrijd hebben moeten staken. Al waren enkele monitors duidelijk tevreden met het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wesley Leijzen.

Donderdag 4 juli;
Alweer een topdag vandaag. Waar de oudste groepen vandaag heuse, actieve sporten voorgeschoteld krijgen, zal het voor de kleinsten iets rustiger aan zijn. Het hoogtepunt van hun dag is ongetwijfeld de fantastische quiz die moni Laurien en moni Erica voorbereid hebben. Uiteraard was deelnemen belangrijker dan winnen.. Dus proficiat aan alle kinderen!

Vrijdag 5 juli;
Vandaag de laatste dag van onze eerste week Open Sport- en Spelkampen. En zoals de traditie het wil:
vrijdag = springkasteeldag! Afwisselend mogen de kinderen op het springkasteel. Net zoals vorig jaar hebben wij het allergrootse springkasteel van Sint-Niklaas kunnen strikken. Plezier verzekerd!

Maandag 8 juli;
Maar liefst 143 kinderen hebben zich ingeschreven voor onze 2e sportweek. Bovendien voorspelt Frank (Deboosere) een warme en zonnige week. Tien monitoren die staan te trappelen om te starten. Maw. alle ingrediënten zijn aanwezig om er een topweek van te maken!

Dinsdag 9 juli;
Vandaag staat er een uitstap naar het recreatiedomein De Ster op het programma. Nadat we alle afspraken overlopen hebben, splitsen de groepen zich en kregen de kinderen allerlei activiteiten voorgeschoteld. Van het spelen in de gloednieuwe speeltuin, tot voetballen en basketten op het multifunctioneel plein tot de Fit-o-meter, het was allemaal voorzien. In de namiddag verzamelden we aan het strand. Daar mochten de kleinsten pootje baden in het ondiepe gedeelte. De oudste kinderen waagden zich een kans in diepere wateren. Uiteraard steeds onder het toeziend oog van onze privé redster (redster gevraagd extra oogje in het zeil te houden) en enkele monitoren. Veiligheid boven alles!

Woensdag 10 juli;
Alweer een prachtige zon die schittert boven het Puyenbekestadion. Vandaag hebben we voor de kinderen een dag vol balspelen en estafettespelen geprogrammeerd staan. Uiteraard vergeten we niet onze kinderen verder in te smeren. Want ondanks de 3 tubes zonnemelk die we daags voordien uitgesmeerd hebben, zijn sommigen toch nog steeds gevoelig voor de hoge UV-stralen. De vermoeidheid begin je toch al te merken bij de kinderen en monitoren. Desondanks gingen ze er toch nog voor de volle 100% voor!

Donderdag 11 juli;
Op vraag van de kinderen organiseren vandaag een nieuw streetsoccertornooi. Deze keer niet in een opblaasbaar veld, maar op het kunstgrasterrein. In de namiddag staat een sportquiz geprogrammeerd. Vragen als: “Bij welke ploeg speelt Romelu Lukaku?”, “Wie is de keeper van Waasland-Beveren?” etc..
Onze jongste gasten kregen badminton, softbal, 1 tegen allen en Lolympische spelen voorgeschoteld.

Vrijdag 12 juli;
De laatste dag van de sportkampen. In de namiddag stond het ‘grote opruim en opkuis-spel’ op het programma. Als beloning kregen onze sportvriendjes wel de kans om ‘Den Aap’ (springkasteel) opnieuw te testen op z’n veerkracht. Wat men zeker kon smaken!
Klik hier voor het fotoverslag.

 

Onze monitoren wilden ook nog iets kwijt wat we u zeker niet willen onthouden:

“Vroeger kwam ik als kind zelf naar de Open Sport- en Spelkampen. Nu ben ik al twee jaar moni. Begeleider zijn op dit sportkamp is dan ook een zéér leuke ervaring. De uitstap naar De Ster was de max. Ieder kind beleefde er de tijd van zijn leven” (Nicolas Van Bogaert)
“De twee weken dat ik hier monitrice mocht zijn, waren gewoonweg super! Ik heb me goed geamuseerd met de kindjes” (Katrijn Grisar)
“Al vier jaar kom ik terug als moni. Telkens weer een enorm plezier met vele leuke kindjes. Telkens andere spelletjes. Ook de uitstappen waren telkens een nieuwe, aangename verrassing voor me!” (Erica Naudts)
“Deze twee weken sportkamp waren een ideale start van de vakantie. Het weer was uitstekend en het gezelschap aangenaam. Perfect!” (Mathias Lamberts)
“De twee weekjes zitten erop. Het waren weken vol verschillende emoties en leuke momenten. Ik heb er weer vollebak van genoten!” (Laurien Van der Sypt)
“De week met de kindjes was fantastisch. Veel gespeeld, veel gelachen. Veel sfeer met alleen maar mooie momenten! (Sarah Robeyn)
“Het was weer een tof kamp. Net zoals vorige jaren. Er veel leuke momenten met de kindjes die ik niet gauw zal vergeten. Ik kijk dan ook graag uit naar het volgende sportkamp in augustus!” (Pieter Van Eynde)
“Ik vond het leuk om het sportkamp een keer van aan de andere kant te bekijken. Jarenlang  kwam ik als kind naar Puyenbeke om te spelen, nu probeer ik zelf de kinderen een leuke vakantie te bezorgen. Ik kijk uit naar het volgende sportkamp met dezelfde leuke moniploeg!” (Arne Meul)

Dat er verschillende kinderen en ouders vragen om alsnog te mogen deelnemen aan de sportkampen in augustus, bewijst dat het twee geslaagde weken waren. Als organisator wil ik dan ook graag mijn enthousiast team dat meewerkte aan de sportkampen bedanken voor de nodige inzet.

Nogmaals bedankt aan iedereen en tot in augustus!