Go back

Nabeschouwing Zulte-Waregem – Waasland-Beveren

Waasland-Beveren verloor gisteren tegen een enorm sterk Zulte Waregem. We moesten het onderspit delven als eindstand 2-0. Al had Zulte Waregen nog meer kunnen scoren. Voor hen was het een verdiende 15de overwinning op rij.

WB begon niet slecht aan de wedstrijd. Zulte Waregem kon onze organisatie niet ontwrichten tot Trajkovski in de 20ste minuut de tijd en de ruimte krijgt om zijn voorzet te plaatsen. Leye loopt alleen en kopt de bal voorbij Coosemans. Na enkele minuten is het bijna opnieuw prijs wanneer Berrier Hazard bereikt met een splijtende bal, maar die niet voor een tweede goal kan zorgen. In de eerste helft krijgt de thuisploeg nog enkele mooie kansen via Hazard en Leye, die ofwel de deklat raken ofwel rakelings naast doel gaan. WB gaat de rust in met een 1-0 achterstand. Na de rust moet onze ploeg iets aanvallender spelen. Via een hoekschop konden we de gelijkmaker maken, maar Sonck knikt de bal een halve meter naast. In de 63ste minuut is het zover, de 2-0 valt. Delaplace neemt een afgeweerde hoekschop zonder aarzelen op zijn schoen. Zijn schot zien we verdwijnen in de korte hoek, Coosemans had geen tijd om te reageren. De ingevallen Cavens krijgt de kans om de aansluitingstreffer te maken. Badash kan een voorzet verlengen naar Cavens, maar met een geconcentreerde Bossut in zijn rug kan hij zijn hakbal niet omzetten in een doelpunt.

Door puntenverlies en een gelijkspel van de andere ploegen verandert er in het klassement niet al te veel. Volgende week spelen we opnieuw thuis en tegen wie. Lokeren komt naar de Freethiel afgezakt en iedereen weet dat we met hen nog iets goed te maken hebben. Supporters op post voor deze Wase derby.

 

Doelpunten:  19’ Leye 1-0, 62’ Delaplace 2-0

Waasland-Beveren: Coosemans, Belhocine, Badash, Remacle (80’ Plut), Sibum (46’ Farssi), Sonck (63’ Cavens), Rowell, D’Ulivio, Ivens, Blondelle en Sterckx

Zulte-Waregem: Bossut, De fauw, Colpaert, Delaplace, Hazard (84’ Conte), Leye, Berrier, Trajkovski( 84’ Lendric), Godeau (80’ Vandenbroucke), D’Haene en Malanda