Go back

Voorbeschouwing WB-OHL

Zaterdag, 26 januari, ontvangt Waasland-Beveren op de Freethiel OH Leuven. Voor onze thuisploeg zouden drie punten ideaal zijn om zich richting veilige oorden te voetballen. Voor de bezoekers uit Leuven is het al een tijdje wachten op een overwinning.

OH Leuven is er op twee jaar tijd in geslaagd om een degelijke eersteklasser te worden. Waar ze in het eerste seizoen nog tot enkele speeldagen voor het einde moesten wachten op zekerheid voor het behoud, was het dit seizoen al snel duidelijk dat ze zich geen zorgen hoefden te maken. Na een knappe reeks met vijf overwinningen op rij in september en oktober nestelden ze zich zelfs in de top van de rangschikking. Sinds die knappe reeks is de trein echter vaart aan het minderen. Na de winst op 31 oktober tegen KV Mechelen kon Leuven al tien keer niet meer winnen. Vorige week ging het nog met zware 2-6 de boot in tegen Lokeren. Ondanks dit alles blijft het erg rustig bij de ploeg uit de studentenstad. Trainer Ronny Van Geneugden is duidelijk iemand met een plan en weet dat hij niet hoeft te panikeren. Tenslotte zijn de doelstellingen van dit seizoen opnieuw behaald. Zijn ploeg staat in de middenmoot van het klassement en de supporters hebben dit seizoen al enkele mooie dingen gezien op Den Dreef. Enkele spelers hebben zich dit seizoen dan ook bewezen, denken we maar aan doelman Logan Bailly, Christian Pouga en natuurlijk Sawaneh Ibou. Hij zit na 31 wedstrijden al aan 16 doelpunten.

In de heenwedstrijd won Leuven met overdreven 5-2 cijfers. Lepoint en Badash brachten ons op gelijke hoogte nadat Leuven twee maal op voorsprong was gekomen. In de slotfase liep Leuven echter nog uit tot 5-2. We onthouden van die wedstrijd vooral dat we zeker niet de mindere waren en dat er minstens een gelijkspel in had gezeten.

Voor Waasland-Beveren was het puntje van vorige week op Lierse een overwinning waard. Niet dat het spelbeeld oogstrelend was, maar een gelijkspel op verplaatsing tegen een rechtstreekse concurrent is zonder meer goed. Hierdoor blijft de voorsprong op de drie achtervolgers behouden. Maar ze blijft krap. Willen we snel zekerheid over een verlengd verblijf in eerste klasse, dan moeten we nog waarschijnlijk een zevental punten halen. Een driepunter thuis tegen Leuven zou deze opdracht natuurlijk iets makkelijker maken. Jonathan Rowell is onzeker voor de wedstrijd.

Supporters, allen op post om onze jongens naar de overwinning te roepen!