Go back

Wafelverkoop ten voordele van 11.11.11

De klimaatverandering is geen ver toekomstverhaal, het is een scenario dat zich nu al volop afspeelt, vooral het Zuiden ondervindt nu al de zware gevolgen van een veranderend klimaat. Er zijn nu al zo’n 300.000 klimaatslachtoffers per jaar.
Door de opwarming van de aarde neemt de hoeveelheid drinkbaar water af. Woestijnen rukken op, en door het smelten van gletsjers drogen rivieren geleidelijk aan op. Aan de andere kant stijgt de zeespiegel door het smelten van het ijs van de noord- en zuidpool. En door allerlei klimatologische veranderingen verandert ook ons weerpatroon volledig, met vooral meer extreem weer als gevolg: meer stormen, meer hittegolven, meer zware regenval. Klimaatverandering heeft bovendien een verregaande impact op andere wereldproblemen: voedsel, water, gezondheid, conflicten, migratie, economische en sociale stabiliteit… Zo is de klimaatopwarming dubbel onrechtvaardig voor het arme Zuiden, vindt 11.11.11. Daarom vraagt ze ook dit jaar in een grote campagne aandacht voor het klimaat.

Waasland-Beveren vecht samen met 11.11.11 tegen onrecht. U ook?
Op zaterdag 17 november zullen vrijwilligers van diverse verenigingen suikerwafels (gebakken door de Beverse bakkers) verkopen aan alle ingangen van het stadion van Waasland-Beveren en dit aan de prijs van 1 euro.

Aan 5 gelukkige kopers schenkt Waasland-Beveren ofwel een gesigneerd shirt of tickets! De winnende nummers zullen worden afgeroepen en vermeld op het scorebord tijdens de rust. Prijzen kunnen afgehaald worden na
de wedstrijd in de centrale inkomhal. Wie weet ben jij bij de gelukkigen…