Go back

Belofte traint bij de a-kern

Arne Van den Eynde uit Melsele is dit seizoen toch wel een vaste waarde geworden binnen onze beloften-kern. Zijn kwaliteiten zijn ook onze club opgevallen. Zo mag hij enkele trainingen mee volgen met de a-kern. Wie benieuwd is naar Arne kan hieronder een artikel van hem lezen dat enkele weken geleden ins ons magazine is verschenen.

 

Na Bornem (Lennart Jenart) en Sint-Niklaas (Filipe Moutinho Da Silva), trekken we ditmaal naar de Moerbeienlaan in DE Beverse deelgemeente Melsele waar we kennis maken met Arne Van den Eynde. Op 25 juli van dit jaar werd Arne 17 jaar jong en ondanks zijn jeugdige leeftijd, is hij in principe een vaste waarde in het beloftenteam van Tim Bavré. Van den Eynde, 1.78 meter groot en een kleine 60 kilo licht, is het enige kind in het gezin van Dirk Van den Eynde en echtgenote Anne D’Hooghe.

Toen ik vorig seizoen met Bart Leemans wekelijks de wedstrijden van de beloften doornam, kwam ik na nieuwjaar regelmatig de naam van Arne tegen in mijn verslagjes en zelfs al was dat toen op het niveau tweede klasse, wie daarvoor in aanmerking komt als zestienjarige, moet iets in zijn mars hebben. Maar wat dan wel ? Het is niet zo eenvoudig omdat aan de weet te komen, want ondanks de kwaliteiten die Arne door insiders worden toegemeten, blijft hij er bijzonder rustig bij. Van den Eynde is een jongen van de streek die altijd supporter van KSK Beveren is geweest. Zijn eerste voetbalpasjes in clubverband zette hij als lid van het plaatselijke Melsele waar zijn talenten als duiveltje snel werden opgemerkt door de grote Freethielbroer. Nadat hij de duiveltjesleeftijd voorbij was, volgde de overstap naar KSKB, inmiddels WB. Overigens, van die fusie heeft Arne naar eigen zeggen als jeugdspeler weinig hinder ondervonden omdat de trainingen gewoon op de Freethiel bleven doorgaan.

Het is misschien wat overdreven door te stellen dat Arne het voetbal met de paplepel heeft meegekregen, maar vader Dirk speelde ooit nog met Berchem in tweede, zijn grootvader die naar verluidt de meest getalenteerde was, verdedigde destijds de kleuren van Eendracht Aalst. Grappig, maar na mijn vraag wat Arne zich over zijn voetballende vader weet te herinneren, volgt eerst een korte stilte, daarna een bescheiden binnenpretje en tot slot “eigenlijk niet zo heel veelk, want ik heb hem nooit bezig gezien”.

Arne loopt school aan het KA Beveren waar hij de richting economie moderne talen, optie voetbal, volgt. Concreet betekent dat naast het gebruikelijke lessenrooster, 2 uur voetbal op maandag en donderdag + 2 uur lichamelijke opvoeding op vrijdag. Opgeteld bij de trainingen en wedstrijden met WB, zorgt het er voor dat de agenda van Arne nokvol zit en er geen tijd meer resteert voor hobby’s, laat staan een vriendinnetje.

Als nummer 10 (Zinedine Zidane was zijn grote voorbeeld) is het handig over een goeie dosis techniek en inzicht te beschikken en over die gaven heeft Arne alvast niet te klagen. Zelf is hij van mening in duelkracht nog steviger te moeten worden. En als de interviewer van dienst er wat mag aan toevoegen, misschien werk maken Arne om je timiditeit over boord te gooien, want van een nr10 wordt verwacht dat hij zich laat gelden. De stap beloften tweede klasse naar eerste heeft hij, ondanks het opmerkelijk niveauverschil, behoorlijk goed verteerd. Ondanks een tegenvallende start, is Arne best te spreken over het samenspel/voetballend vermogen van de beloften, maar het probleem schuilt volgens hem in
het feit dat het geringste foutje genadeloos wordt afgestraft en met een jonge en wat onervaren groep is dat een niet te onderschatten handicap.

Profvoetballer worden met de Freethiel als thuishaven, Arne zou liegen dat het hem als Beverensupporter koud laat, maar hij is er zich als geen ander van bewust dat velen zich geroepen voelen, maar weinigen uitverkoren zijn. Dit nuchter besef en keihard blijven werken, zijn alvast 2 van de ongetwijfeld meerdere voorwaarden waaraan hij voldoet en die hem kunnen helpen tot de voetballer uit te groeien die hij graag wil worden.

Toch nog even gevraagd naar zijn 3 favoriete voetballers bij WB en dat zijn Farssi, Sibum en Shish. We wensen Arne bijzonder veel succes met zowel de studies als in het voetbal en laat ons hopen dat hij als rasechte groot-Beverenaar er in zal slagen vroeg of laat een basisplaats te veroveren bij Waasland-Beveren.

Arne onderaan rechts