Go back

Foutenfestival wordt beloften fataal

Een pak vragen na de vrijdagavondwedstrijd van de beloften in Lokeren. Een offday was zelden zo compleet als tijdens Lokeren-WB van vrijdagavond. De jongens van Tim Bavré, of ze nu lid waren van de B-kern of kwamen afgezakt van de A-kern, bakten er werkelijk niks van. Van een sportief boeiend derbygevecht was nooit sprake, want van minuut 1 tot minuut 90 werd het een eenrichtingswedstrijd. Enig bescheiden excuus kan misschien zijn dat een Senegalese tester op de rechtsachter compleet uit zijn rol viel en daardoor het hele elftal gedesoriënteerd liep te voetballen, al is voetballen wel een heel positieve omschrijving voor datgene onze jongens probeerden te doen in Lokeren. Het heeft geen enkele zin om iemand specifiek met de vinger te wijzen, want de ploeg faalde collectief. De tegenvallende tester werd aan de rust dan ook vervangen en iets vroeger werd Denis Beliaev al naar de kant geroepen ten voordele van Lennart Jenart.

Opnieuw keken de beloften van WB tegen een vroege achterstand aan.  Meer zelfs, na 22 minuten leek bij een 2-0 tussenstand de wedstrijd al gespeeld. Ondanks de beangstigende gedachte dat in de eerste helft niet één deftige aanval in mekaar werd gestoken, bleef de score tot aan de rust 2-0 waardoor er nog een sprankeltje hoop was op een aansluitingstreffer die dan maar uit de lucht moest komen vallen. Er viel na de rust wel degelijk iets uit de lucht, maar aan de verkeerde kant. De thuisploeg ging op haar elan van de eerste helft door en voetbalde in de daaropvolgende 45 minuten een verdubbeling van de score bijeen.
Een hard verdict, maar volkomen terecht. WB kwam vrijdagavond helaas niet in het stuk voor.

Het is een feit dat Sporting Lokeren de voorbije jaren schitterend heeft gewerkt met zijn jeugd, waardoor het meerdere jongens uit de eigen opleiding zag doorstromen naar de eerste ploeg en dat bij KSK Beveren en RS Waasland in diezelfde periode alles wat een beetje talent had, elders onderdak zocht vanwege liever eerste klasse, maar dat het verschil vrijdagavond zo groot was, zal in bestuurskringen toch voor het nodige tandengeknars hebben gezorgd. Enige pluspunt aan zulke resultaten is dat hier en daar wat ogen zullen geopend worden, maar anderzijds zijn we ervan overtuigd dat een moeilijk jaar voor de beloften door insiders werd voorspeld en dat logische prioriteit werd gegeven aan het fanion en het behoud in eerste. De achterstand door het jarenlang (ongewenst) afromen van de jeugdreeksen op de Freethiel, kan door de fusieclub onmogelijk op zeer korte tijd worden opgehaald. Ook daarom zou het een godsgeschenk zijn indien Waasland-Beveren zijn verblijf in de Jupiler Pro League kan verlengen. We hoeven dus deze pandoering niet te dramatiseren, evenmin te relativeren, maar ons vooral realiseren dat er nog veel werk aan de winkel is en dat lijkt een prachtige uitdaging voor de komende jaren.
Kwamen aan de aftrap in Lokeren:

Vermeylen, Senegalese tester,  Gijsbrechts, Doumbia, De Smet, Mendy, Moutinho Da Silva, Van Den Eynde, Volckerick, Cruz, Beliaev

Bankzitters:
Coppens, Van den Winckel, Kamara, Cathoir, Rensing, Can, Jenart

Vervangingen:
39ste: Beliaev door Jenart
45ste: tester door Cathoir
55ste: Moutinho Da Silva door Van den Winckel

PVW