Waasland-Beveren kan niet winnen tegen Lokeren

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zonet met 2-3 verloren tegen Lokeren. De bezoekers waren heel efficiënt in de eerste periode, onze Leeuwen waren dominant in de tweede. Het derde doelpunt, waar onze Leeuwen toch aanspraak op konden maken, viel maar niet. Uiteindelijk scoorden Nana Opoku Ampomah en Rudy Camacho voor geel-blauw.

Na vijf minuten scoorden de bezoekers al. Hun eerste kans trapten ze meteen tegen de netten. W-B nam nadien over, maar zonder écht grote kansen te creëren. In minuut twintig was er echter de tweede kans van de partij voor de bezoekers, opnieuw ging de bal tegen de netten. Miric verdubbelde de Lokerse voorsprong. W-B bleef de betere in het spel, maar het bleef ook oppassen voor de scherpe tegenprikken van de bezoekers. Vlak na het halfuur was het voor een derde keer raak, drie kansen = drie doelpunten. Terki prikte de derde treffer binnen. Nadien begon het geel-blauwe offensief: tien minuten nog in de eerste helft, 45 minuten lang in de tweede helft. Vlak voor de koffie maakte Cherif Ndiaye de Freethiel wakker met een spectaculaire omhaal. De bal spatte uiteen op de dwarsligger.

Philippe Clement liet z’n diepe spits binnen en begon met Aleksandar Boljevic aan de tweede helft. We zagen een Lokeren dat met een dubbele gordel in de eigen baklijn ging spelen en een W-B dat naar oplossing zocht. Vlak voor het uur kregen de Leeuwen loon naar werken. Ampomah verlengde de voorzet van Ryota Morioka tegen de netten, er was weer hoop. Toen ook iets meer dan tien minuten later Camacho de netten vond, kon W-B aan een slotoffensief beginnen. De storm ging echter ietwat liggen, maar W-B bleef proberen. Zonder succes uiteindelijk, want de 2-3 bleef op het bord. Jammer voor geel-blauw dat de talrijk opgekomen supporters zo niet kon geven waar ze eigenlijk recht op hadden: punten.

Bedankt aan alle aanwezige supporters. Jullie toonden vandaag opnieuw dat Beveren leeft! We blijven werken, op naar volgende week. We zullen altijd blijven zingen!