Go back

Roda JC – Waasland-Beveren 2-1

Waasland-Beveren verliest nipt tegen Roda JC Kerkrade met 2-1

Op het veld van VV Schaesberg heeft Waasland-Beveren nipt verloren met 2-1 tegen Roda JC Kerkrade. Gedurende de eerste helft had Roda met verzorgd voetbal het betere balbezit maar WB kon de Nederlanders goed opvangen. Verder dan een aantal hoekschoppen kwam het niet. Vooral de counters via Lebbihi brachten gevaar, doch de laatste pass bleek net niet goed genoeg. Vlak voor rust scoorde WB via René Sterckx de 1-0 na een mooie actie van Milos Maric, tot dan vrij onzichtbaar. Maric legde de bol knap terug vanop de achterlijn naar Sterckx die beheerst in de verste hoek binnentrapte.
In de tweede helft kwam Roda na 8 minuten op een gelukje langszij. Roda kreeg een vrije trap na een blijkbaar verkeerde terugspeelbal, na een carambole en bal op de lijn gered kon diezelfde vrijetrapnemer Kees Luijkx de gelijkmaker binnentikken.
DSCN1308
Veel wissels en nog weinig acties en doelgevaar typeerden het laatste halfuur van deze oefenpartij. 10 minuten voor tijd werd de Roda-spits mooi voor Steppe vrijgespeeld. Met een leuke stift gaf hij Steppe het nakijken. De wedstrijd eindigde op deze 2-1.
Opstelling Waasland-Beveren
Steppe, Verwilligen, Sibum, Gershon (45′ Bojovic), Cale (63′ Doumbia) , Lebihhi (63′ Ladrière) , Blondelle , Maric (63′ Santos) , Sterckx (63′ Luyckx) , Henkens (63′ tester), Emond (63′ Demjan)Scoreverloop:
45′ René Sterckx 1-0
62′ Kees Luijckx 1-1
80′ Krisztian Németh 1-2