Enkele engagementen in een notendop:

  • Medewerking aan buitenspeeldag in Sint-Niklaas.
  • Medewerking aan sportdag VLOS.
  • De club verleent jaarlijks zijn medewerking aan de OKAN-sportdagen, die georganiseerd worden via de stad Sint-Niklaas. De club verleent zijn accommodatie, materiaal en personeel voor de horeca. De jongeren konden een hele dag genieten van sport- en spel. In de kantine voorzien we gratis dranken en een gratis tussendoortje.
  • Jaarlijks worden er naast een 50-tal shirts, heel wat gratis tickets en gadgets aanboden voor goede doelen. Ook onze supportersclubs krijgen bij hun events gratis tickets en gadgets aangeboden.
  • Deelname aan alle stadionacties van de Pro League. Ook shirtveiling tijdens de kerstperiode ten voordele van SOS Kinderdorpen en later Damiaanactie.
  • Deelname aan de Playstation Schools Cup. Het overkoepelende scholentornooi van de Pro League. W-B organiseerde dit tornooi als eerste club uit de JPL (W-B Cup). De Pro League nam het tornooi over en breidde het uit naar alle clubs uit de Pro League (1A + 1B).
  • Scholen uit het Waasland krijgen, bij interesse, gratis rondleidingen en meet en greet met de spelers op de club.
  • Elke vereniging, ook niet sport-gerelateerde verenigingen, krijgen jaarlijks een uitnodiging om een wedstrijd van Waasland-Beveren bij te wonen aan gunstig tarief (€ 5 euro in plaats van € 20 per persoon). Elke wedstrijd wordt er ook één externe jeugdclub geselecteerd om mee op te lopen met de 22 spelers die aan de wedstrijd starten.
  • Waasland-Beveren heeft een engagement aangegaan met het dagcentrum/verblijf De Klaproos uit Kallo. Deze jongens en meisjes met een mentale handicap worden jaarlijks uitgenodigd op de club voor een meet en greet. Ook wedstrijden tijdens het seizoen mogen ze steeds (gratis) bijwonen.
  • Onze club toont naast vzw De Klaproos ook zijn engagement aan met vzw De Klokke. De Klokke is een Sint-Niklase voorziening die intensieve woonondersteuning biedt aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Op dit moment krijgen meer dan zestig mensen er zorg op maat van een polyvalent team dat 24/7 beschikbaar is en dat zowel residentieel als ambulant steeds opnieuw streeft naar de hoogste kwaliteit.
  • De club biedt abonnementen aan op de staantribune voor houders van een kansenpas (OCMW) aan 20% van de totaalprijs.
  • Opvangtehuizen, dagcentra, en andere sociale instellingen mogen elke thuiswedstrijd gratis tickets aanvragen bij de Community Manager.
  • Waasland-Beveren is jaarlijks partner van Levensloop te Beveren. Aanwezigheid van spelers en trainers, mét meet & greet. Ook shirts, tickets en gadgets worden aangeboden als tombolaprijzen.
  • De club levert zijn bijdrage aan diverse georganiseerde evenementen door de stad en de gemeente. Voorbeelden hiervan zijn: Sint in de stad, buitenspeeldag te Sint-Niklaas, de ijspiste te Beveren, OKAN Sportdagen.
  • De club werkt samen met de middelbare school Sint-Carolus uit Sint-Niklaas, meer bepaald met de opleiding veiligheidsberoepen. Onze veiligheidsverantwoordelijke (Vincent Kiekeman) geeft theorie aangaande voetbalwet, om vervolgens enkele stagewedstrijden te doorlopen op de club samen met onze clubstewards.
  • De club verleent zijn medewerking aan de verkeersactie van de O.-L.-Vrouw Presentatie te Sint-Niklaas . Zo stellen we onze accommodatie ter beschikking voor de leerlingen. Op de parking voorziet men een groot verkeersparcours.
  • Ook het Koninklijk Atheneum uit Beveren mag dagelijks gebruik maken van onze terreinen. Deze in het kader van de sportrichtingen die op het KA worden aangeboden. Onder andere Joachim Van Damme (ex-WB en ex-KV Mechelen) is een oud-leerling van deze school. De sportlessen staan onder leiding van door Bart Neve, oud-Community Manager van Waasland-Beveren en David Pennenman, ex-T2 Waasland-Beveren en ex-beloftencoach KAA Gent.
  • Om ook supporters met een fysieke beperking ten gunste te wezen, hebben we vanuit onze Community Werking geopperd voor een Miva-tribune met Miva-toiletten. Onlangs werd de Miva-tribune afgewerkt, deze is sinds de wedstrijd tegen KV Kortrijk in 2013 in gebruik.Naast de Miva-tribune, voorzien we ook steeds een zorgsteward. Deze voorziet (gratis) water, koffie/thee voor deze supporters. Ze begeleiden hen ook als ze naar het toilet dienen te gaan.
  • Jaarlijks organiseert Waasland-Beveren, in samenwerking met de 11.11.11 actie, een stadionactie. Zo worden er wafels verkocht aan de ingangen en wordt promotie gevoerd worden in het stadion (vlaggen, T-shirt spelers, verschijnen op ledwall, stadionomroeper).
  • Tijdens het seizoen 2012-2013 speelde onze club op 26/12 thuis tegen KRC Genk. Om deze kerstwedstrijd voor iedereen aan te bieden hebben we 135 daklozen en kansarmen uitgenodigd op onze club voor een footlunch.
  • Tijdens het seizoen 2013-2014 werden thuislozen uitgenodigd bij de wedstrijd tegen Bergen. Op Lichtmis werden pannenkoeken gebakken voor de genodigden. Nadien mochten ze de wedstrijd bijwonen vanuit de buitenseats.

Benefieten

Naast ons jaarlijkse stadionactie of benefiet ten voordele van Fajar Baru, verleent Waasland-Beveren ook hun steun aan andere benefieten. Hierbij een overzicht:

We hebben in 2012 twee wedstrijden georganiseerd ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. De wedstrijden gingen door tussen mannelijke en vrouwelijke supporters van AA Gent en Waasland-Beveren. Eerst werd een uitwedstrijd afgewerkt te Melle, nadien op het A-terrein van de Freethiel.
Beide supportersgroepen waren getooid in de echte clubtenues, die door beide clubs werden aangeboden. De opbrengst van drank en de maaltijden heeft onze club geschonken aan deze actie. Ook wedstrijdshirts, vier gratis footlunches en gratis tickets werden door onze club geschonken als de tombolaprijzen. Deze werd na de wedstrijd uitgereikt in het themacafé.

Deze benefietwedstrijd op de Freethiel kreeg ook mediabelangstelling via Belgacom-TV, die deze wedstrijden uitzond in hun reality-programma Op weg naar eerste.

Ons doel is jaarlijks minimaal één benefiet te organiseren. Zo hebben we in december 2013 een ontbijtbenefiet georganiseerd voor Kobe, Kobe moves to improve. We mochten 600 sympathisanten verwelkomen op de club. Zo werd maar liefst meer dan € 20.000 ingezameld voor de vzw Move to Improve!

 

In 2014 werd een benefiet gehouden voor Kom op Tegen Kanker. Onze B-kern werkte een wedstrijd af tegen KVJ Kruibeke.

In 2015 hebben we een benefiet georganiseerd ten voordele van Nepal, na de zware aardbeving in het land.

In 2016 hebben we een benefiet georganiseerd ten voordele van Eyes For The World. EFTW is een erkende VZW, opgestart eind 2012, die erin gelooft dat iedereen, waar ook ter wereld, het recht heeft om goed te zien. Wereldwijde gezondheidsorganisaties hebben namelijk niet altijd oplossingen voor deze problemen. EFTW is ook een partner van de Rode Duivels.