In samenwerking met de gemeente Beveren organiseert Waasland-Beveren sinds het schooljaar 2014-2015 een groot scholentornooi voor kinderen uit de 3de graad van het lager onderwijs bij alle scholen uit (groot) Beveren.

Waasland-Beveren bezoekt tijdens de voorrondewedstrijden de scholen zelf en organiseert voor de leerlingen een voetbaltornooi. Alle scholen uit Beveren mogen gratis deelnemen aan dit project.

 

Voor aanvang van het tornooi, tonen we in de klas(sen) een promofilmpje, gemaakt door onze A-kernspelers, waarin we benadrukken dat Fair Play centraal staat in het voetbal. De winnaar van dit tornooi mag deelnemen aan de grote finale in het Freethielstadion: de W-B Cup.

 

Tijdens de finale, in het Freethielstadion, wordt via een puntensysteem de meest faire ploeg gekozen. Naast de sportieve winnaar, kan de winnaar van de Fair Play-beker, een prachtige prijs ontvangen. De Fair Play-prijs wordt steeds gelijkwaardig gesteld als de sportieve winnaar.

 

 

Basisschool De Toren uit Melsele mag als sportieve winnaar van de W-B Cup Waasland-Beveren vertegenwoordigen tijdens de Pro League Schools Cup 2017, de overkoepelende finale van de Pro League. Die vindt plaats op zaterdag 3 juni 2017 aan Den Dreef, het stadion van Oud Heverlee Leuven.

 

Naast de 24 profclubs van de Pro League zullen er drie teams van Fedasil met minderjarige vluchtelingen uit verschillende asielcentra deelnemen. De jongens en meisjes van GBS De Toren zullen als echte profvoetballers met onze spelersbus naar Leuven gevoerd worden.

 

Het wordt ongetwijfeld een superleuke dag!