STADIONTOUR | STOP 3

We bevinden ons nu bij de skyboxen. Bedrijven huren zo’n skybox om van daaruit de wedstrijd bij te wonen met een hapje en een drankje. Elke skybox is gewijd aan een bekende Beveren-speler uit het verleden.

Skybox 14: Yaya Touré: Begin de jaren 2000 was Beveren bekend voor zijn talentvolle lichting Ivorianen. Yaya Touré streek als onervaren voetballer neer op de Freethiel en ontpopte zich de jaren erna tot icoon van het Ivoriaans voetbal. Hij speelde onder andere AS Monaca, FC Barcelona en Manchester City.

Skybox 13: Jean Janssens is een waar clubicoon. Hij begon bij Beveren in 1961 in vierde klasse en promoveerde elk seizoen mee tot in de hoogste afdeling. In 1979 won hij de gouden schoen en werd meermaals geselecteerd voor de Rode Duivels. Opmerkelijk is dat hij zijn voetbalcarrière combineerde met een baan aan de dokken van de haven van Antwerpen.

Skybox 12: Jean-Marie Pfaff. From zero to hero. Jean-Marie woonde als kind in een woonwagen, won in 1978 de Gouden Schoen en werd in 1987 uitgeroepen tot beste keeper ter wereld. Bekend omwille van zijn blonde krullen en spectaculaire speelstijl was hij één van de uitblinkers op het WK van Mexico in 1986, waar de Rode Duivels 4e eindigden. Hij speelde na zijn carrière bij Beveren nog jarenlang op het hoogste niveau bij Bayern München.

Skybox 11: Peter Van Vossen maakte in 1989 zijn debuut bij Beveren. De Nederlander gooide hoge ogen en werd meermaals geselecteerd voor het Nederlands elftal. Hij speelde nadien nog voor Anderlecht en Ajax.

Skybox 10: Filip De Wilde past in een mooi rijtje Beverse doelmannen dat ooit voor de Belgische nationale ploeg speelde. Hij debuteerde voor Beveren als 17-jarige in het roemrijke seizoen 1983-84 en werd meteen Belgisch kampioen. Nadien speelde hij nog voor onder andere Anderlecht en Sporting Lissabon.

Skybox 9: Freddy Buyl is ook één van de spelers die de opmars van vierde naar eerste klasse in de jaren zestig meemaakte vanop de eerste rij. Als beenharde centrale verdediger maakte hij ook deel uit van de ploeg die de beker van België won in 1978 en de halve finale van Europcacup 2 bereikte in 1979.

Ga nu de volgende skybox binnen en neem gerust een kijkje. Keer nadien terug naar de gang en zo kan u de stadiontour verder zetten.